Az új kormány bizonytalanságot hoz a paraguayi emberek számára, továbbá folytatását jelenti a rendőrpárti erőfeszítéseknek és az állam nagyarányú leépítésének – jelentette ki tegnap a pártokat és társadalmi szervezeteket tömörítő Guasu Front.

A Guasu Front nyilatkozata, amelyet Anibal Carrillo egy sajtótájékoztatón olvasott fel a paraguayi fővárosban, hozzátette, hogy a konzervatív és hagyományos pártok tragikus és folyamatos ismétlődéssel állapodnak meg egy olyan tervben, amely fenntartja és szélesíti a kiváltságaikat a dolgozó többséggel szemben.

Fernando Lugo, a megpuccsolt elnök és Anibal Carrillo, a Guasu Front főtitkára

Ez a terv mindenféle illegális tevékenységre vonatkozik a csempészéstől a szegény parasztoktól való illegális földelbitorlásig, illetve dohány-, kábítószer-, fegyver- és jármű kereskedelmet is tartalmazza – áll a levélben.

A Guasu Front nyílt támogatója a népek integrációjának a térségben, ami a legjobb módja a nemzeti szuverenitás megvédésének, ahogyan az Itaipuban a kormányunk alatt tapasztalt eredményekben is megmutatkozott – mondja a szöveg.

Carrillo bejelentette, hogy a Guasu Front kongresszusi képviselői nem vesznek részt a mai ülésen, hogy búcsút mondjanak Federico Franco elnöknek, mivel őt a Front puccsistának és illegitimnek tartja.