Juan Manuel Santos elnök megítélésében annak ellenére volt egy kis pozitív fellendülés, 47-ről 49 százalékra, hogy az emberek kétharmada úgy gondolja, hogy nem tartotta be az ígéreteit, és nem választanák újra, derül ki a Colombia Opina tanulmányából.

A helyi média, például a Semana magazin közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 53 százaléka véli úgy, hogy Santos rosszul kezelte a társadalmi válság közepette kirobbanó sztrájkokat, és a lakosság különböző rétegeinek tiltakozásait.

Juan Manuel Santos, Kolumbia elnöke

 

Hasonló százalék tartja úgy, hogy tiltakozni kell annak érdekében, hogy az állam gondoskodjon a közösségekről, és támogassa azokat.

A gazdaságot illetően csak a megkérdezettek 16 százaléka érez javulást, és tíz emberből hat úgy gondolja, hogy az ország rossz irányba halad.

Az igazságügyi minisztérium megelőzi a kongresszust azon intézmények sorában, amelyben az emberek a legkevésbé bíznak meg.

A Semana szerint Santos elnök valamivel kisebb mint 50 százalékos elfogadottságával „kissé kényelmesen” néz a 2014-es elnökválasztási kampány elébe.

Santos hivatali idejének harmadik éve tegnap járt le.