Daniel Ortega kormánya eddig 422 millió córdobát, vagyis közel 17 millió dollárt fektetett 218 szegénységenyhítő projektbe, amelyek támogatják Nicaragua karibi részének átfogó fejlesztését is.

A Radio La Primerísima által idézett kormányjelentés szerint az elmúlt hat évben végrehajtott gazdasági, szociális programok az Észak-atlanti Autonóm Régió (RAAN) és a Dél-atlanti Autonóm Régió (RAAS) 265 ezer lakosának a javát szolgálták.

Lehetőségek

A sandinista-adminisztráció ezeken a területeken 19.598 közvetlen munkahelyet teremtett, és tízezrek jogait állította helyre iskolák és egészségügyi központok építésével, illetve az áram-, víz- és csatornázási szolgáltatásához való hozzáférés biztosításával.

Ebben az időszakban víz és csatornázási projekteket valósítottak meg 69.166 ember hasznára, és 3891 telefonvonalat építettek ki, tette hozzá a dokumentum.

A rádió szerint 8229 távoli vidéken élő fiú, lány és tinédzser nyerte vissza a tanuláshoz való jogát az oktatás területén megvalósuló 71 projekttel, amelyek 182 osztályterem építését, és 4450 iskolapad és 712 egyéb bútor beszerzését tették lehetővé.

Az oktatással összefüggő programok 32 ezer ember életét javították, és 4182 közvetlen munkahelyet teremtettek.

Az egészségügy területén is komoly fejlesztések történtek, amelyekből 57.562 ember profitál. Két szülészeti klinikát, négy egészségügyi központot és 18 sürgősségi ellátó pontot létesítettek.

A forrás megjegyezte, hogy ezen akciók mindegyike többek között a kormány, a helyi hatóságok és az Amerikaközi Fejlesztési Bank (IDB) által biztosított pénzekből valósultak meg.