A venezuelaiak közel 80 százaléka támogatja a bolivári kormány által preferált befogadás, egyenlőség, igazságosság, elismerés és elfogadás modelljét, jelentette be Óscar Schemel, a Hinterlaces közvélemény-kutató cég elnöke.

Schemel kiemelte, hogy az egykori Hugo Chávez elnök által a forradalom 14 éve alatt végig támogatott, és most Nicolás Maduro elnök által folytatott az emberek elismerésén és elfogadásán alapuló modellt széles többség támogatja, amiben ellenzékiek is benne vannak.

„[Még] azok is, akik nem szavaznak a chavizmusra, vagy nem értenek egyet vele, támogatják a befogadás modelljét” – mondta Schemel, a Globovision televízió által sugárzott „Primera Página” műsornak adott interjújában.

„A bolivári forradalom megváltoztatta az országot. Ezt gondolják az emberek politikai hovatartozástól függetlenül. Nyilvánvaló, hogy kulturális változások mentek végbe az országban, nagyon fontos, szimbolikus változások, és a befogadás modelljét a többség támogatja” – tette hozzá.

A Hinterlaces elnöke megjegyezte, hogy ennek a támogatásnak eredményeképpen az ellenzék most ennek a befogadó modellnek a fenntartása mellett kampányol.

„Ez az, amit Chávez elnök és a chavizmus létrehozott az országban. Venezuela immáron más, és a befogadás modelljét a többség támogatja” – mondta.