Európa kormányainak,

Latin-Amerika népeinek,

Az Egyesült Államok kormányának,

Barátainknak, Bradley Manningnek, Julian Assange-nak és Edward Snowdennek,

Azzal a céllal, hogy egy népi projektet hozzunk létre nemzeteink számára, a latin-amerikai társadalmi mozgalmak harcolnak az emberek és országok feletti elnyomás és imperialista uralom minden formája ellen. Nagy érdeklődéssel figyelemmel kísérjük, hogy mi történik elvtársainkkal, Bradley Manninggel, Julian Assange-dzsal és Edward Snowdennel. Ők életüket kockáztatva a birodalmon belül hozták nyilvánosságra azt, hogy hogyan használja fel egy katonai és gazdasági komplexum a kommunikációs rendszereket és infrastruktúrát arra, hogy megfigyelje, üldözze, és elnyomja az embereket, más kormányokat és a népi szervezeteket.

Nagyon büszkék vagyunk bátorságukra és önzetlenségükre, hogy megmutatták azt, hogy képesek szembeszállni egy birodalom érdekeivel.

Aggódunk életükért és biztonságukért.

Arra kérjük a nemzetközi közösséget, hogy garantálják az ő és családjuk biztonságát.

Ezenkívül tiszteletünkről és szilárd támogatásunkról is szeretnénk biztosítani Ecuador, Nicaragua, Bolívia és Venezuela kormányait, amelyek a gyakorlatba ültették a szolidaritást – amelyet mi is védünk az ALBA-n belül – azáltal, hogy menedékjogot biztosítottak először Assange-nak és most Snowdennek. Ezek a kormányok a latin-amerikai népakaratot képviselik és ezért is gratulálunk nekik. A latin-amerikai emberek forró üdvözletükről biztosítják Snowdent és Assange-t.

Ugyanakkor szeretnénk megkérni az Egyesült Államok és általában a világ népét, hogy gyakoroljanak nyomást az amerikai hadsereg által fogva tartott Bradley Manning katona azonnali szabadon bocsátásának érdekében. Az ő egyedüli bűne az volt, hogy lelkiismeretét követve felfedte egy birodalom olyan rejtett módszereit, mint a drónok alkalmazása és a titkosszolgálatok felhasználása az elnyomásban és gyilkosságokban.

Szeretnénk emlékeztetni a nemzetközi közösséget, hogy az elmúlt öt esztendőben – csak négy arab országban – az Egyesült Államok több mint 2000 embert ölt meg pilóta nélküli drónok bevetésével. A kommunikációs rendszereiket – beleértve az Internetet – használják arra, hogy megkeressék merényleteik áldozatait, anélkül, hogy az áldozatok megkapnák a lehetőséget, hogy bíróság előtt védhessék meg magukat.

Összefoglalva:

  • Felajánljuk szolidaritásunkat és támogatásunkat Ecuador, Nicaragua, Bolívia és Venezuela kormányainak.
  • Felajánljuk szolidaritásunkat és támogatásunkat Bradleynek, Assange-nak és Snowdennek.

ALBA-n belüli társadalmi mozgalmak kontinentális koordinációs bizottsága