Szeptember 12-én lesz az évfordulója, hogy az Egyesült államokban tisztességtelenül elítélték az öt kubait: Gerardo Hernández Nordelót, Ramón Labañino Salazart, Antonio Guerrero Rodríguezt, Fernando González Llort-ot és René González Sehwerert-et, akiknek egyetlen küldetésük volt csupán, hogy megfigyeljék azokat a csoportokat és szervezeteket, akik a Kuba elleni terrorista akciókért felelősek.

Egyre több ország emeli fel hangját a négy kubai hős szabadságáért, miután René González Sehwerert letöltötte az igazságtalan büntetését és véglegesen visszatért Kubába.

 

Állami és kormányzati vezetők, parlamentek és politikai pártok, Nobel-díjasok, értelmiségiek, a szolidaritás szervezetei és mozgalmai a világon támogatják ezt az ügyet, és elítélik a politikai manipulációt, az önkényes jogsértéseket és a jogokkal való visszaélést.

Ezek az emberek évek során elszenvedték a szeretteik elvesztését, és nem tudtak osztozni családjaik örömében, bánatában.

Az Egyesült Államok jelenlegi elnökének Barack Obamának nem volt része ebben a szégyenletes és manipulált eljárásban, ám az Alkotmány biztosítja számára az azonnali szabadon bocsátás kiváltságát, véget vetve a felháborodásnak. A becsületes emberek a világon, az “Ötök családjai, és különösképpen a kubai nép méltányolnák ezt az emberi gesztust.

A Néphatalmi Nemzetgyűlés köszöni a világ parlamentjeinek, a baráti parlamenti csoportoknak, a jó szándékú férfiaknak és nőknek az értékes és folyamatos kiállásukat a hőseinkért és újra kéri az Egyesület Államok elnökét, a kongresszust és a hatalmi szerveket a kubai antiterroristák szabadon bocsátására, az azonnali és feltétel nélküli visszatérésük biztosítására családjukhoz, hazájukba.

Havanna, 2013. Július 6.

Néphatalmi Nemzetgyűlés