A minden évben New Yorkban megrendezésre kerülő Left Forum (Baloldali Fórum) idei záróeseményén a bolíviai alelnök, Álvaro García Linera is beszédet fog mondani, jelentették be a szervezők a múlt héten. Idén a fórum központi témája a „Mozgósítás a gazdasági/ökológiai átalakulásért” lesz.

A Left Forum egyik központi fóruma azoknak az embereknek, akik magukat bármilyen szempontból is szocialistaként definiálják. Sokan képviseltetik magukat a szociális mozgalmaktól kezdve, a tudomány világán át, a művészeti élet képviselőiig, köztük például Noam Chomsky professzor vagy Oliver Stone filmrendező.

Az idei résztvevők között a magát nyíltan kapitalistaként deklaráló Demokrata Párttól balra pozícionálóktól egészen a marxista-leninistákig mindenki képviseltetni fogja magát. A konferencia ennek a sokszínűségnek is köszönhetően kiváló terep arra, hogy megvitassák a baloldal helyzetét és feladatait az aktuális körülmények között. Ebben a feladatban idén több mint ezer előadás fogja segíteni a résztvevőket.

A június 7. és 9. között megrendezésre kerülő konferencia helyszíne idén is a manhattani belvárosban található Pace University lesz, amely közel helyezkedik el a Brooklyn hídi metrómegállóhoz. A konferencia teljes programja megtekinthető a weboldalán: www.leftforum.org

Néhány ízelítő az idei témákból:

  • A Kínai Népköztársaság és az Egyesült Államok imperializmus Ázsiában
  • Néphatalmi gyűlések és más népi ellenállási módok a megszorítások ellen
  • A harcos ifjúsági mozgalmak és a marxizmus-leninizmus ideológiája.

Forrás: Workers World