Nicaragua elnöke, Daniel Ortega hamarosan Palesztinába látogat, jelentette be Riyad Malki palesztin külügyminiszter, írják hivatalos források.

A forrás szerint Litvánia, Finnország és Görögország külügyminiszterei szintén tervezik, hogy látogatást tegyenek a palesztin autonómia területére.

Ortega elnök elfogadta a meghívást, hogy Ramallahba utazzon, és folynak az egyeztetések, mondta Malki, aki szerint a látogatások annak bizonyítékai, hogy Palesztina dinamikusan szerepel a nemzetközi színtéren.

Tavaly novemberben, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és Izrael agresszív kampányt folytatott ennek megakadályozására, az ENSZ közgyűlése túlnyomó többséggel fogadta el, hogy Palesztina tagsággal nem rendelkező megfigyelő állam legyen a nemzetközi szervezetben.

Malki azt is bejelentette, hogy május 20-án az ENSZ Tudományos és Kulturális Szervezetének  missziója Jeruzsálembe (arabul Al Quds-ba) utazik, hogy kivizsgálja az izraeli megszállók akcióit, melyek célja, hogy megváltoztassák a város arab karakterét.

Másnap érkezik oda John Kerry amerikai külügyminiszter, aki nem szolgált sok részlettel utazása céljról, mondta a külügyminiszter.

Kerry tervei között szerepel a Szíria Barátai nevű szervezettel való találkozás is Jordánia fővárosában, Ammánban.