Santa Rosa hatóságai köszönetet mondtak a kubai orvosoknak és tanítóknak, akik a Guatemala délkeleti tartományában végzik a munkájukat, jelentette be a guatemalai kubai nagykövetség.

Henry Adelso Salazar kormányzó, Aracely Chavarria, a Hazafias Párt képviselője és Nancy Pezzarosse egészségügyi igazgató nagyra értékelte az Írás-Olvasás Program tanácsadóinak a területen végzett munkáját, jegyezte meg a kubai követség.

alt

A közép-amerikai ország kubai nagykövete, Roberto Blanco további közös munkára szólított fel, hogy megvalósulhasson az a vállalás, hogy Santa Rosát írástudatlanságtól mentes területté tegyék.

Keddi Santa Rosa-i látogatása alkalmával Blanco és a program nemzeti koordinátora, Vilma Monteagudo a helyi kormányzóval és a Nemzeti Írás-Olvasás Bizottsággal (Conalfa) együtt dolgozó oktatási brigád tagjaival folytatott eszmecserét.

Ezt követően a nagykövet és a kormányzó megbeszélte a térségben folyó egészségügyi munkát, Yancel Pezzarosse pedig találkozott az ott dolgozó kubai egészségügyi brigád vezetőjével.