A turisztikai iparág 2020-ra megközelítőleg 70 milliárd dollárnyi pénzt fektet be a Karib-térség idegenforgalmának fejlesztésébe, derült ki a XIV. Fenntartható Turizmus konferencián.

A találkozón a Turks- és Caicos-szigetek miniszterelnöke, Rufus Swing, illetve Stephen Cadiz, Trinidad és Tobago ipari és kereskedelmi minisztere megegyeztek abban, hogy előtérbe helyezik az olyan fontos kérdéseket, mint a régión belüli közlekedés, ezzel is támogatva a szigeteken belüli iparágak jövőbeni fejlődését.

A képviselők a sajtó előtt is elmondták, hogy az iparági kérdéseknek a Karibi Közösség napirendi pontjai között szerepelnie kell.

Azt is kiemelték, hogy a régió vezető programjaiban az idegenforgalomnak fontos helyen kell szerepelnie, illetve az, hogy az országoknak kérniük kell a kormány és a politikai erők támogatását a közlekedés fejlesztése érdekében, ami elősegíti egy egyedülálló „karib” imázs kialakítását is. Mindezek együttvéve előmozdíthatják a Karib-térségi Idegenforgalmi Szervezet működését is.

A térség 2012. évi beutazóinak száma 5,4 százalékot növekedett a 2011-es adatokkal szemben, amivel az eddigi a legnagyobb látogatószámot érték el a térségben.

Fordította: Gáspár Nikolett