A Hands off Venezuela összegyűjtött tíz érdekes tényt a venezuelai választásokkal és az azt követő eseményekkel kapcsolatban.

1. A választásokat Nicolás Maduro nyerte Henrique Caprilessel szemben, kis különbséggel.

2. A választásokon nemzetközi megfigyelők vettek részt, többek között Európából, a Dél-amerikai Nemzetek Szervezetétől (UNASUR) és az Amerikai Államok Szervezetétől (OAS).

3. Eddig minden állam, még a jobboldali vezetésű Spanyolország, Kolumbia és Mexikó is elismerte a választások eredményét, kivételt egyedül az Egyesült Államok képez.

4. A szavazás elektronikus úton történt, amely után a voksoló erről egy igazoló lapot kapott, és azt dobta az urnába.

5. Az összes szavazóhelyiségben jelen voltak Nicolás Maduro és Henrique Capriles megfigyelői is, akik hitelesítették a jegyzőkönyveket.

6. Az urnák 54 százalékát véletlenszerűen kiválasztották, és újraszámolták a bennük lévő voksokat, és nem mutatkozott érdemleges eltérés az elektronikus szavazatok számolása után kialakulthoz képest.

7. Az ellenzék jelöltje, Henrique Capriles nem nyújtott be kérelmet a szavazatok teljes újraszámolásáért az Országos Választási Tanácshoz.

8. Az ellenzék jelöltje, Henrique Capriles egyetlen beadvánnyal sem fordult az Országos Választási Tanácshoz, az általa emlegetett 3200 választási csalás ügyében.

9. A zavargások első éjszakáján hét ember vesztette életét, mindannyian a kormánypártok szimpatizánsai voltak, akikkel ellenzékiek végeztek.

10. A „demokratikus ellenzék” szimpatizánsai többek között orvosi központokat, óvodákat és a Venezuelai Egyesült Szocialista Párthoz tartozó irodákat támadtak meg vagy gyújtottak fel.