International Consulting Service (ICS) felmérése szerint továbbra is fölényesen vezet a közvélemény-kutatásokban Nicolás Maduro, a Venezuelai Egyesült Szocialista Párt (PSUV) jelöltje. A kedden nyilvánosságra hozott felmérés szerint a szavazók 56,9 százaléka szavazna Maduróra, miközben mindössze 41,1 százalék támogatja Caprilest.

A felmérést végző cég a kutatás kapcsán a hibahatárt 2 százalék körülre tette, ami azt jelenti, hogy valóban megnyugtató a PSUV jelöltjének előnye.

A felmérés nem csak a jelöltekkel kapcsolatos preferenciákra, de a győzelemmel kapcsolatos várakozásokra is kitért. A válaszoló ezerhatszáz fős minta 67,1 százaléka számít Maduro győzelmére, míg mindössze 19,8 százalék várja Caprilest az élre.

A jelöltek elutasítottságában is jelentős különbségek alakultak ki. Ezt a rangsort az ellenzék jelöltje, Miranda állam kormányzója vezeti, őt a válaszadók 60,3 százaléka utasítja el, míg Madurót mindösszesen 36,6 százalék, ami azért érdekes, mert Capriles elutasítottsága magasabb Maduro támogatottságánál, de Maduro elutasítottsága alacsonyabb a Caprilesre voksolók arányánál.

Az ICS felmérése kitért arra is, hogy a szavazók 73,6 százaléka megbízik a Országos Választási Bizottság munkájában, ami nagy legitimitást jelez előre a szavazásnak, az amerikai propaganda ellenére is.