Ezekben a nehéz pillanatokban, amellyel szeretett Venezuelánknak, nagy hazánknak, gyönyörű szülőföldünknek, bolivári, forradalmi és chavista anyaföldünknek jelenleg szembe kell néznie, szeretnénk biztosítani továbbra is minden állampolgárt, elnök-parancsnokunk Hugo Rafael Chávez Frías szüleit, gyermekeit, testvéreit és minden további családtagot arról, hogy továbbra is folytatódik a harc a XXI. századi szocializmus építéséért, tájékoztatott a Venezuelai Bolivári Köztársaság Kormánya.

Minden venezuelai polgár elnöke, az országunk társadalmi és politikai folyamatainak vezetője a múltban sok honfitársunk számára megteremtette a jólétet és biztonságot illetve, amely folyamat a jövőben továbbra is ezen a kijelölt úton halad tovább. Latin-Amerika és a világ nagy vezérének eltávozásánál fogva, legmélyebb részvétemet és mérhetetlen együttérzésemet fejezem ki magam, családom illetve minden állampolgári dolgozó nevében innen a budapesti székhelyű nagykövetségről.

Chávez örökké a szívünkben fog élni, követjük példáját és továbbra is utasításai szerint cselekszünk, az utolsókig tisztelve Nicolás Maduro Moros kinevezett alelnökünket, a Venezuelai Bolivár Köztársaság leendő elnökét, támogatva kancellárunkat, Elías Jaua Milanót, az egész bolivári kormányzatot és nem utolsó sorban minden nehéz sorsú állampolgár társunkat, ahogyan azt az elmúlt 14 évben is nap, mint nap tettük.

ÉLJEN CHÁVEZ! Mi mind Chávezért vagyunk és harcolunk ezek után is. Én magam is, hiszen mélyen tisztelt elnökünk életét hazájának szentelte és szolgálta azt teljes szívéből a végsőkig.

Raúl José Betancourt Seeland

A Venezuelai Bolivári Köztársaság Budapesti Nagykövete

Fordította: Gáspár Nikolett