Ahogy arról korábban a Latin-Amerika Társaság is beszámolt, Jim Karygiannis, a kanadai parlament liberális párti képviselője, kampányt indított a venezuelai demokrácia „helyreállításáért”. Erre válaszul a Hands off Venezuela mozgalom helyi szervezete arra kérte a bolivári forradalom szimpatizánsait, hogy írjanak levelet a képviselőnek, amelyben kifejtik ellen véleményüket.

Denis Lemelin, az 54 ezer tagot számláló Kanadai Postások Szakszervezetének elnöke is csatlakozott azokhoz, akik elítélik Karygiannis hazugságokra és torzításokra épülő felhívását. Az alábbiakban közöljük a szakszervezeti vezető levelét:

Karygiannis Úr!

Az 54 ezer tagságú Kanadai Postások Szakszervezetének nevében írok, hogy elítéljem az Ön legutóbbi rágalmazó és téves megjegyzéseit, amelyet Hugo Chávez elnök és a venezuelai kormány kapcsán tett. Az a kijelentése, hogy Hugo Chávez egy diktatúrát vezetne, egyszerűen nem igaz. Venezuela egy élénk demokrácia, amely éppen Hugo Chávez kormányzása alatt erősödött meg az új alkotmány elfogadásával, amelyet demokratikus folyamat során írtak meg és szavaztak meg. A venezuelaiaknak joguk van visszahívni elnöküket népszavazás útján, amihez Kanadában nincs joguk. Jimmy Carter, aki már több tucat országban vett részt választási megfigyelőként, azt állította, hogy Venezuela választási rendszere a „legjobb a világon”.

Hugo Chávez megválasztása óta az írástudatlanság megszűnt, a szegénység 50 százalékkal, a mélyszegénység 70 százalékkal csökkent. A bolivári kormánynak sikerült emberek milliói számára biztosítani az egészségügyi ellátást, és nagymértékben bővítette a közoktatást. Sőt, az összes társadalmi mutató folyamatosan javul, ez magyarázza, hogy a venezuelaiak többsége miért szavazott újra és újra Chávezre.

Az Ön megjegyzései megalapozatlanok és hasztalanok, ezért azokat azonnal vissza kell vonni!

Üdvözlettel:

Denis Lemelin, a CUPW országos elnöke