...sokáig él – tartja a magyar közmondás. Reméljük és kívánjuk ezt Hugo Chávez venezuelai elnöknek, akinek betegségét undorító és gyomorforgató módon tálalta az amerikabarát nemzetközi sajtó.

Ugyanazt csinálják vele, mint betegsége idején Fidel Castróval. Őt is eltemették, mindmáig él. Most éppen Chávez halálhírét keltik és már az utódjáról cikkeznek. Holott bár nagybetegen, Venezuela Elnöke él.

Küzd az életéért. Pártja népszerűbb, mint valaha és ma is megnyerné a választásokat. A nép nem felejt.

A Nemzetgyűlés új elnöke Diasdado Cabello nem árulja el az Elnököt: „Hazafiként esküszöm, hogy a végsőkig hű leszek mindenben, amit teszek, megvédem az anyaföldet, az intézményeit és azt a gyönyörű forradalmat, amelyet vezérünk, Hugo Chávez vezet.”

A Euronews venezuelai körképében nyilatkozó asszony elmondta: „Bármit is hoz a jövő, a forradalom folytatódni fog!” A France24 „pártatlan” tudósításában azt vetette a venezuelai ellenzék szemére, hogy miért nem tüntetnek új választásokért? Miért nem árasztják el az utcákat? Miközben elnökük haldoklik... Azóta – talán nyugati nyomásra – az ellenzék agresszív és részvétlen kampányba kezdett a súlyos beteg elnök ellen.

A France24 újságírói Hugo Chávez volt önéletrajzíróját is megkérdezték, aki szerint az Elnök nagy ember volt, de új idők jönnek. Tovább kell lépni. Neki lehet, Venezuela azonban nem mondott le az Elnök Úrról. „Chávez mi vagyunk” – tartottak szimpatiatüntetést az Elnök mellett hűséges hívei. Talpig vörösben, utalva Chávez kedvelt öltözékére.

Az MNO tudósításából kiderül, hogy immár sokadszor misét mondtak Hugo Chávez gyógyulásáért Venezuelában.

A kormánypárti Fidesz-közeli HírTV így konferálta fel a hírt: „Már csak az ima segíthet Hugó Chávezen.” Szerintük.

Az MNO valamivel korrektebb: „A rákbeteg elnököt továbbra is Kubában ápolják. A közös imán részt vett a dél-amerikai ország első Forma–1-es futamgyőztese is. „Nagyon nehéz időket élünk most Venezuelában az elnökünk egészségi állapota miatt. Családként imádkozunk a gyógyulásáért. Reméljük, hamarosan visszatér közénk” – nyilatkozta Pastor Maldonado.”

Gémesi Gábor

Forrás: MNO, HírTV, Népszabadság

A cikk forrása: freudhalott.blog.hu