A venezuelai elnök a szó szoros értelmében életét tette kockára hazájáért, súlyos betegen is elindult tavaly a választásokon. Ezért ő az év embere. Obamának, Romneynak egészségesen könnyű versengenie.

Imádkozzunk vagy hitünk, meggyőződésünk szerint szorítsunk neki, hogy megnyerje élete legnehezebb csatáját. A rákkal. 18 hónapon belül negyedszer műtik visszatérő rákbetegsége miatt. Kubában kezelik hűséges barátja és szövetségese, Fidel Castro hazájában.

Súlyos betegsége egységbe kovácsolta a korábban megosztott Venezuelát. Lefújták az újévi ünnepségeket, mindenki az Elnökért imádkozik. Szükség van az ilyen nagy harcosokra. Karizmatikus és bátor politikusokra. Igazi déli ember, tele szívvel-élettel.

Chávez nagybetegen sem hagyta magára hazáját, elindult a tavalyi választásokon és nyert. Szembe mert menni Izraellel és az USA-val, ahol közellenségként kezelik. Állítólag meg is mérgezték.

Nem hagyta, hogy Észak-Amerika hátsóudvarként kezelje hazáját és Dél-Amerikát. Modern forradalmár, hatalmas arc.

1998-as kampányszlogenje mindent elmond róla: „Csapás az oligarchákra és a szegények hőse.” Chávez az 1998-as elnöki választásokon 56%-át nyerte el a szavazatoknak, így olyan magas aránnyal nyer, mellyel Venezuelában 40 éve senki más. Megválasztását követően a társadalomra és a politikára való befolyása jelentős mértékben megnőtt.

Mi se hagyjuk magunkra, a magyarok imái különösen erősek és sokat számítanak Fent.

Tarts ki Hugo, nélküled unalmas és színtelen lenne a világ!

chavez2.jpg

Szerte az országban megteltek a terek, a templomok, mindenki kéz a kézben együtt imádkozik az életéért küzdő Elnökért. Sokat tanulhatunk tőlük, a dél-amerikaiaktól összetartásból, hitből.

Írta: Gémesi Gábor

Forrás: olaszkult.blog.hu