A pártfüggetlen Lánchíd Rádió Fidesz-propagandát csinált a Hírből:

„Argentína nem kér a valutaalap hiteléből”

Ők sem. Az IMF állítólag kemény és fájdalmas válaszcsapásra készül. Példát akarnak statuálni rajtuk. Abszurdum: megbüntetik Argentínát, mert nem kért a segítségükből. Mert nem hitelezhettek nekik. Tehát nem adhattak pénzt a sajátjukból. Abba senki sem gondol bele: az IMF miért akar ennyire segíteni? Ilyen jó emberek, humanisták, keresztények lennének?

Az argentinok karakán kiállása sokkal többről szól a magyar belpolitikánál. Ne legyenek kétségeink, a kormánypárti média csak azért kapta fel az ügyet, hogy bizonyítsa Matolcsy gazdaságpolitikájának igazát, létjogosultságát. Hogy nem vagyunk egyedül, pedig dehogynem. Sajnos.

Az MNO sokatmondó leadje:

"Kemény lépésekre készül a Nemzetközi Valutaalap Argentína ellen. Ennek oka, hogy a dél-amerikai ország korábban nem volt hajlandó hitelt felvenni tőle. Ráadásul az argentin kormány olyan gazdaságpolitikát folytat, amely a lakosság szempontjait tartja szem előtt, miközben a gazdaság is nő, ez azonban nem tetszik a hitelezőknek – mondta a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában Csath Magdolna. A közgazdász szerint össztűz zúdult a dél-amerikai országra."

Az argentinoknak több bűnük is van: nem kértek hitelt az IMF-től, privatizáltak külföldi olajcégeket. Csath Magdolna közgazdász szerint emiatt „össztámadás alatt van Argentína”. Olyan mondvacsinált pitiáner okokra hivatkozva akarják megbüntetni őket, amiért más csatlós behódoló országokat nem. Mario „Goldman Sachs” Monti kormánya hős. A szintén olasz gyökerű argentinok közellenségek-legalábbis a pénzügyi körökben.

Tűzről pattant elnök asszonyuk Angliával is összeakasztotta „bajszát”: fizetett hirdetésekben követeli vissza a Falkland-szigeteket. Cristina Fernández David Cameron brit miniszterelnöknek írt nyílt levelét többek között a Guardienban és az Independentben is lehozták. Hogy értsük: az kábé olyan, mintha a Magyar Nemzet megjelentetné a Nagy-Románia Párt hirdetését. Az angol sajtó leközölte a nemzeti érdekeiket sértő fizetett hirdetést, amelyben az argentinok angol földet követlenek vissza.

Befogott orral, de helyt adtak az őket sértő véleménynek. Ezt hívják sajtószabadságnak.

argentína.jpg

Cristina Fernándezből közben közellenséget csinált a nemzetközi sajtó. A magyar liberális média is, nálunk elterjesztették, hogy országa csődbe fog menni. Holott az elnök asszony elődje, saját férje (!) alatt felvirágzott az argentin gazdaság: „Kirchner elnöksége alatt Argentína adósságcserét hajtott végre, amelynek eredményeként 66%-kal csökkent a törlesztőrészlete, újratárgyalta szerződéseit a Nemzetközi Valutaalappal és másokkal, valamint ismét államosított néhány korábban privatizált céget.” Cristina férje gazdaságpolitikáját folytatja, csak még keményebben.

A pénzügyi világban azonban a pletyka, az, hogy mit csicseregnek a madarak, cégóriásokat, tőzsdéket, országokat dönthet be. Aki nem hiszi, nézze meg a Tőzsdecápák 2. részét. A pénz nem alszik. A Latin-Amerikával szimpatizáló Oliver Stone remekművét, amely kiválóan és érthető szórakoztató stílusban mutatja be: a pénzvilágban (is) a pletyka az úr. Rosszindulatú manipulatív uraság.

Oliver Stone, ez a tökös gyerek keményen beszólt a filmben saját hazájának és pénzügyi gurujainak. Korábban stábjával végiglátogatta Dél-Amerikát és annak „diktátorait" - objektív képet festve róluk. Vendégeskedett Cháveznél, akit nagyszerű államférfinak tart. Meginterjúvolta Fidelt, interjúikból külön filmet készített. Egyébként imádják egymást. Egy amerikai értelmiségi és egy kommunista kubai vezető. Ilyen is van.

Visszatérve Argentínára: véletlenül sem manipulatív szándékkal a sajtóban elterjesztették róluk, hogy a csőd szélén állnak. Holott konkrét adatok, tények nincsenek erről és az egész ország, az ellenzék is az Elnök Asszony mellett áll. A volt elnök is. Nehéz időkben ők össze tudnak fogni. És nem adnak ki gazdaságukról belső, bizalmas adatokat. Jól teszik. Ez lenne a normális. Lenne. És ez a mentalitás tökösség zavarja leginkább az IMF-t, emiatt akarják megbüntetni őket.

Aki a részletekre és a módszerekre kíváncsi, olvassa el Frei Tamástól a "Bankárt". Minden benne van arról, hogyan lehet tönkretenni egy (kis) országot. Hogy működik az IMF, a világgazdaság. A "Bankár" a pénzvilág cinikus és gyilkosságokra is képes vezetőinek kalauza, használati utasítása. Alapmű, főként nekünk, lázadó magyaroknak.

Egy dolog, hogy szeretjük Orbánt, vagy nem. Egy másik, hogy Magyarország és Argentína most egy platformra került. Ugyanazok ugyanazért támadnak minket. Mert a magunk útját járjuk, nélkülük.

Argentína sorsa, hogy mi lesz velük, Magyarországról is szól. Van azonban egy nagy különbség, úgy hívják: olajkincs, erdők, turizmus. Nekik van hátterük, nekünk semmink.

Az ellenség ugyanaz, a szankciók is hasonlóak lesznek. Mi azonban tényleg beléjük roppanhatunk. Mert kisebbek, kicsik vagyunk és egyáltalán: ki törődik a magyarokkal? Nincs lobbierőnk, befolyásos nemzetközi képviselőink. Akikre külföldön odafigyelnek a magyarok közül, néhány értelmiségi és újságíró, mind „ellenzékiek”. Tehát szapulják saját hazájukat külföldön. A mi pénzünkből.

Argentína mellé odaállni nemcsak erkölcsi kötelességünk. Jól átgondolt gazdasági, stratégiai érdekünk. Magyarország támogassa őket, „békemeneteljünk”, de értük! Értünk.

Figyelő szemeteket Buenos Airesre vessétek!

Írta: Gémesi Gábor

Forrás: freudhalott.blog.hu