A Latin-Amerika Társaság 2016. október 14-én, pénteken, szolidaritási estet tart, ahol tiltakozunk az Egyesült Államok Kubát és Venezuelát sújtó szankciói ellen.

Az esemény apropóját az a szavazás adja, amelyet mindent év októberében megrendeznek az ENSZ-ben a Kuba elleni blokád feloldásáról, és amit az ENSZ-tagállamok döntő többsége rendszeresen meg is szavaz.

2015 márciusa óta az Egyesült Államok Venezuela ellen is szankciókat vezetett be, amelyeket idén megújítottak.

A több mint 50 éve fennálló Kuba elleni blokád által okozott károkat 753 milliárd dollárra teszik, és a Venezuela elleni szankciók is tovább súlyosbítják az ország gazdasági problémáit, mert megakadályozzák, hogy az ország hitelekhez jusson, és elriasztják a lehetséges befektetőket.

A rendezvényen részt vesz Julio César Cancio Ferrer Kuba, és Raúl José Betancourt Seeland Venezuela magyarországi nagykövete, és az eseményre hazánkba érkezik Noel Carrillo Alfonso, a Kubai Kommunista Párt Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának európai ügyekért felelős koordinátora.

Jelen lesznek az Európai Baloldali Párt Magyarországon tartózkodó képviselői és a Munkáspárt 2006 - Európai Baloldal vezetői, illetve civil szervezetek tagjai.

A hivatalos beszédek után a részvevőknek egy fórumbeszélgetés keretében lehetőségük nyílik majd kifejteni véleményüket a szankciókkal kapcsolatban, és kifejezni szolidaritásukat Kubával és Venezuelával.

Az esemény nyilvános, szeretettel várjuk Kuba és Venezuela barátait!

Helyszín: A Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetsége

Cím: 1063 Budapest, Szegfű u. 6.

Dátum: 2016. október 14., péntek

Időpont: 18:00 – 20:00