2014-ben is megrendezésre kerül a Diplomatic Fair, a „Diplomata Vásár”, amelyet évek óta nagy siker övez. A rendezvényt a Diplomata Házastársak Budapesti Egyesülete (DSB) szervezi, és a bevételt jótékonysági célokra ajánlják fel. Az eseményre 2014. november 30-án, vasárnap, 10-16 óra között kerül sor. A rendezvény nyilvános, mindenkit sok szeretettel várnak.

A Diplomata Házastársak Budapesti Egyesülete (DSB) olyan pénzgyűjtő programokat szervez, melyek bevételét az általuk támogatott magyar jótékonysági intézmények javára ajánlják fel. Soron következő akciójuk egy kirakodóvásár, ami az Intercontinental Hotelban kerül megrendezésre november 30-án.

A rendezvényen a leginkább Budapesten tevékenykedő nagykövetek és diplomaták által felajánlott különböző tárgyakat, ruhaneműket és csecsebecséket árusítják majd. Emellett lesz büfé, játszósarok, és számos szórakoztató program is várja az adakozni vágyókat. A rendezvény alatt kétféle tombolával is játszhatnak az érdeklődők: az expressz tombola egész nap folyamatosan várja a közönséget, a főtombola nyereménye pedig két személyre szóló egyhetes jordániai utazás lesz. Ezen túl több mint 40 ajándék vár tulajdonosára. A vásárra a felnőtteknek 500 forint a belépő, a gyerekeknek ingyenes a belépés.

Ebben az évben negyvenhárom nagykövetség vesz részt rajta, és 27 nagykövetség fog ételt kínálni. Több latin-amerikai ország, így Mexikó, Chile, Argentína, Kuba és Ecuador magyarországi diplomáciai képviselete is kínálja majd a jótékony célra felajánlott tárgyait.

A bevétellel a SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, az esztergomi Mi Házunk - Tanoda roma közösségi házat, valamint a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége vakvezetőkutya-kiképző Iskoláját támogatják.

A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, Áder János államfő felesége.

A rendezvény minden érdeklődő számára nyilvános.

Összeállította: Hafuzi Hajnalka