Különleges egyszeri vetítésen egy manapság nagyon aktuális és szomorú témával, a gyerek bevándorlók sorsával foglalkozó guatemalai filmet mutat be a kiváló filmjeiről híres Cirko Gejzír mozi szeptember 28-án, vasárnap este fél nyolckor. A vetítés után a Granada Nyelviskola szervezésében spanyol nyelvű beszélgetést tartanak a filmről. A filmet 850 forintért lehet megtekinteni, az utána következő beszélgetésen való részvétel pedig ingyenes.

A filmről röviden:

Az ígéret földje

(La Jaula de Oro, guatemalai, magyar felirattal, 2013, 102 perc) 

Három tinédzser indul útnak Mexikóból az Egyesült Államok felé egy jobb élet reményében. Az úton megismerkednek egy indián fiúval, Chaukkal, akivel eleinte nem tudnak kommunikálni, hiszen nem beszél spanyolul. Azonban ahogy az út egyre veszélyesebbé alakul, a gyerekek megértetik magukat egymással. Szükségük is van rá, mert csak egymásra számíthatnak. A határvidék páratlanul kegyetlen megpróbáltatások elé állítja őket, minden megtett lépésükkel az életüket kockáztatják. És ha sikerül is átjutni, mi várja őket a másik oldalon?

A film nemzetközi bemutatása óta hatvan (!) díjat nyert a világ minden táján, köztük 2013-ban Cannes-ban „Un Certain Talent”-díjat, illetve a Mar Del Plata-i fesztivál Legjobb Film-díját. 

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Diego Quemada-Diez

Szereplők:

Brandon López (Juan)
Rodolfo Domínguez (Chauk)
Karen Martínez (Sara)
Carlos Chajon (Samuel)
Héctor Tahuite (Gregorio)
Ricardo Esquerra (Vitamina)
Gilberto Barraza (Coyote)

Producer: Inna Payán, Luis Salinas

Forgatókönyvíró: Diego Quemada-Diez, Lucia Carreras, Gibrán Portela

Operatőr: María Secco

Vágó: Paloma López

Zeneszerző: Leonardo Heiblum, Jacobo Lieberma

Vetítés időpontja: 2014. szeptember 28. (vasárnap) 19.30

Vetítés helyszíne: Cirkó Mozi, 1055 Bp., Balassi Bálint u. 15-17.

Jegyár: 850 Ft

Beszélgetésen való részvétel: ingyenes

Forrás: Spanyol Portál