Venezuelában hónapok óta szélsőséges csoportok erőszakos akciókkal próbálják destabilizálni azt a demokratikus úton megválasztott venezuelai kormányt. A kontinens története, és a közelmúltban kiszivárgott információk alapján megalapozottnak látszanak azok a feltételezések, hogy az események mögött részben vagy egészben külső erők, elsősorban az Egyesült Államok állnak. Szombaton 17 órától a Blaha Lujza téren a Latin-Amerika társszervezésében tiltakozó akciót szervezünk eme beavatkozási kísérlet ellen, és a szolidaritásunkat fejezzük ki a venezuelai kormánnyal, amely meggyőződésünk szerint a szegények és kiszolgáltatottak érdekét képviseli. Békés rendezvényünkön mindenkit szívesen látunk, aki támogatandónak tartja azt a progresszív politikát, amelyet Venezuela másfél évtizede folytat.

Szolidaritási felhívás az Egyesült Államok kormányának Venezuela belügyeibe való beavatkozási kísérlete ellen.

Csatlakozzatok a Bolivári forradalom védelmére és ítéljük el azokat a támadásokat, amelyeket Venezuela területi egysége és függetlensége ellen indítanak. Követeljük, hogy az Egyesült Államok kormánya hagyjon fel a szélsőséges ellenzéki csoportok támogatásával, amelyek az elmúlt hónapokban elkövetett erőszakos cselekményekért felelősek.

Követeljük, hogy az Európai Unió ne kövesse az Egyesült Államok destabilizációs terveit és támogassa a párbeszédet és a venezuelai kormány békéért tett erőfeszítéseit.

Helyszín: Blaha Lujza tér

Időpont: Június 28, 17:00

Demonstration of Solidarity with the Bolivarian Revolution of Venezuela

Call for solidarity against the intentions of the US government to interfere in Venezuela’s domestic affairs.

We urge to join us to defend the Bolivarian Revolution and to denounce the attacks on the sovereignty and independence of Venezuela. We demand the US government to stop supporting extremists’ opposition groups which are responsible for the violence of last months.

We demand the EU not to follow the destabilizing plans of the US government and support the dialogue and reconciliation efforts of the Venezuelan Government.

Place: Blaha Lujza tér

Time: 28th June, at 17:00

Demonstración de Solidaridad con la República Bolivariana de Venezuela

Llamado de solidaridad contra las intenciones del gobierno de los Estados Unidos en intervenir en los asuntos internos de Venezuela.

Únete para defender la Revolución Bolivariana y denunciar los ataques a la soberanía e independencia de Venezuela. Exigimos que el gobierno estadounidense cese de apoyar a los grupos extremistas de la oposición responsables de la violencia en los últimos meses.

Exigimos que la UE no siga los planes desestabilizadores del gobierno estadounidense y apoye el dialogo y esfuerzos de reconciliación del gobierno venezolano.

Lugar: Blaha Lujza tér
Fecha: 28 de junio, a las 17:00