Szombaton egy kubai fotókiállítás nyílik Pécsen, vasárnap pedig a Kubai Nagykövetség tart koszorúzást José Martí szobránál Budapesten.

Fényképkiállítás és rumkóstoló Pécsen

2014. május 17-én, szombaton, azaz holnap 18 órai kezdettel Ancsin Pál és Békés István Kubában készült képeiből nyílik kiállítás Pécsen a Café Zaccban. A kiállítást Mercedes Guerra Rivera, a Kubai-Magyar Egyesület elnöke nyitja meg, a vendégek pedig Maribel Rodríguez Alejo és Rodríguez Oromi Jimmy hazánkban élő kubaiak lesznek.

A megnyitón fellép Indira Cruz Echevarria énekesnő is, és a készlet erejéig megkóstolhatóak lesznek a Ron Puro Cubano és Havana Club kubai rumok, és az ezekből készül Mojito koktél. Ezenkívül a résztvevők egy videóösszeállítást is megtekinthetnek Kubáról. A kiállítást május 20-án, kedden délelőtt, Julio César Cancio Ferrer, a Kubai Köztársaság magyarországi nagykövete is megtekinti, az ekkor odalátogatók vele is találkozhatnak.

Dátum: 2014. május 17., szombat, 18 óra

Helyszín: Café Zacc, 7621 Pécs, Mátyás király utca 2.

Megemlékezés José Martí haláláról Budapesten

Vasárnap, azaz május 18-án délelőtt 11 órai kezdettel a Kubai Nagykövetség immáron hagyománnyá vált megemlékezést tart José Martí budapesti szobránál a Havanna lakótelepen, a nagy kubai forradalmár költő halálának 119. évfordulója alkalmából.

Dátum: 2014. május 18., vasárnap, 11 óra

Helyszín: José Martí szobor, 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 10. (Havanna lakótelep)

Minkét esemény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak!