Gyenese Tamás, a Magyar-Kubai Üzleti Tanács magyar társelnöke tájékoztatta a Latin-Amerika Társaságot, hogy 2013. június 8-13. között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti delegációt szervez Kubába. Jelentkezni május 8-ig van lehetőség. Az alábbiakban közöljük a jelentkezésre felhívó levelet és a rendezvény programját. A szükséges nyilatkozatokat kérés esetén szívesen elküldjük.

Tisztelt ÜT tagok!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Mosonyi György nemzetközi ügyekért felelős alelnök vezetésével a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2013. június 8-13. között üzleti delegációt szervez Kubába. A kubai fél részéről a szakmai programokat a Kubai Kereskedelmi és Iparkamara szervezi.

A kiutazáson résztvevő cégek a Magyar-kubai üzleti fórumon tájékoztatást kapnak a kereskedelmi és befektetési lehetőségekről Kubában. A fórumot követő üzletember-találkozó és a másnapi vállalati látogatások kiváló lehetőséget kínálnak sikeres jövőbeli üzletek megalapozására. A rendezvények nyelve az angol és a spanyol.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy korlátozott számban lehetőségünk van a kiutazó üzleti delegációban részt vevő KKV-k külföldi szállásköltségét finanszírozni. A szállásköltséget vállalkozásonként 1 fő számára tudjuk biztosítani. A szállásköltség megítélésekor előnyben részesülnek az üzleti tanács tagjai és az önkéntes kamarai tagok, illetve figyelembe vesszük a jelentkezések sorrendjét is. A szállásigényeket a rendelkezésre álló keret erejéig tudjuk elfogadni.

Kérjük, hogy kitöltött jelentkezési lapját a szállástámogatás nyilatkozattal és a spanyol nyelvű cégprofillal együtt legkésőbb 2013. május 8-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldeni szíveskedjék!

További információ: Pálmay Flóra, nemzetközi igazgatóhelyettes, telefon: (1) 474 5143, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Mellékelt anyagok: programterv részletes tájékoztatóval, jelentkezési lap nyilatkozattal, cégprofil és vízumkérőlap.

Várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel:

Tényiné Stark Mária / Maria Stark
Igazgató / Director
Nemzetközi Igazgatóság / Department for International Affairs
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara / Hungarian Chamber of Commerce and Industry
Tel: (361) 474-5140       Fax: (361) 474-5149
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Programtervezet:

2013. június 8., szombat

Kiutazás Budapestről Havannába a javasolt útvonal szerint.

2013. június 9., vasárnap

Városnézés Havannában, szabad program.

2013. június 10., hétfő

10.00 – 11.30 Magyar-kubai üzleti fórum.

11.30 – 15.00 Magyar-kubai üzletember-találkozó és a Magyar-Kubai Üzleti Tanács ülése.

A rendezvényekre a Kubai Kereskedelmi Kamara szervezésében kerül sor. Helyszín: Hotel Nacional, Sala Taganana. Az események nyelve az angol és a spanyol, a magyar tolmácsolást jelenleg nem tudjuk garantálni.

2013. június 11., kedd

Napközben – Üzem- és gyárlátogatások, további vállalati megbeszélések, minisztériumi találkozó a Kubai Kereskedelmi Kamara szervezésében.

19.00 – Fogadás a magyar nagyköveti rezidencián, ahová meghívást kapnak a magyar partnerek számára fontos kubai vállalati, minisztériumi és kamarai vezetők.

2013. június 12., szerda

Napközben – Esetleges további üzem- és gyárlátogatások illetve vállalati megbeszélések.

Késő délután – Hazaindulás Budapestre a javasolt útvonalterv szerint.

2013. június 13., csütörtök

Hazautazás, délután érkezés Budapestre.

Üzleti találkozók:

A Kubai Kereskedelmi és Iparkamara azzal a feltétellel vállalja a magyar-kubai üzletember-találkozó megszervezését, ha a magyar kiutazó vállalatok a megadott határidőig elküldik spanyol nyelvű cégprofiljaikat. Minden további spanyol nyelvű anyag a vállalat tevékenységéről segíti az üzleti találkozók előkészítését.

Azoknak a cégeknek, akik nem küldik el a megadott határidőig spanyol nyelvű cégprofiljukat, nem tudjuk garantálni az üzleti találkozókat!

Szállás:

Tervezett szállás (a hivatalos visszaigazolást még várjuk): Hotel Nacional de Cuba

Cím: Calle 21 y O, Vedado, Plaza, Ciudad de la Habana, Cuba

Ellátás: reggeli

További információ: http://www.hotelnacionaldecuba.com/en/home.asp

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy korlátozott számban lehetőségünk van a kiutazó üzleti delegációban részt vevő kis- és középvállalkozások külföldi szállásköltségét finanszírozni. A szállásköltséget vállalkozásonként 1 fő számára tudjuk biztosítani. (Korlátozott számban egy kétágyas szoba foglalása vállalatonként is lehetséges a keret erejéig).

A szállásköltség megítélésekor előnyben részesülnek az üzleti tanács tagjai és az önkéntes kamarai tagok, illetve figyelembe vesszük a jelentkezések sorrendjét is. A szállásigényeket a rendelkezésre álló keret erejéig tudjuk elfogadni.

A kérelmezők tudomásul veszik, hogy a szállásköltség megítélésének feltétele a kiutazás során szervezett szakmai programokon való részvétel. Amennyiben a kiutazó a szakmai programokon nem vesz részt, köteles a szállásköltséget az MKIK számára megtéríteni. Erről a kiutazók előzetesen írásban nyilatkoznak a jelentkezési lap második oldalán.

A kérelmezőknek nyilatkozniuk kell arról is, hogy amennyiben a lefoglalt szállást lemondják, kötelesek az esetleges kötbért az MKIK számára megtéríteni.

A szállásköltséget kizárólag a kiutazás időtartamára, 2013. június 8-13. között 4 éjszakára vállaljuk. Kérjük, hogy feltétlenül tájékoztassák az MKIK nemzetközi igazgatóságát, amennyiben a szállást nem 4, hanem kevesebb éjszakára kívánják igénybe venni!

Amennyiben a kiutazók ettől eltérően tartózkodnak Havannában, a szállásukat a további éjszakákra kötelesek maguknak intézni! Ehhez megadjuk a Hotel Nacional elérhetőségét:

Reservations: Tania Balda Sánchez Telf: (53-7) 838 0294 / 836 3564 ext. 598 Fax: (53-7) 836 5171 E-Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Utazás:

Javasolt útvonal - kiutazás: 2013. június 8., szombat

AF 1395          10:10 Budapest, Liszt Ferenc Arpt, Terminal 2A

                      12.30 Párizs, Charles de Gaulle Intl Arpt, Terminal 2F

AF 3534          13:55 Párizs, Charles de Gaulle Intl Arpt, Terminal 2F

                      17:40 Havanna, José Martí Intl Arpt, Terminal 3

Javasolt útvonal - hazautazás: 2013. június 12/13., szerda/csütörtök

AF 3539          20:10 Havanna, José Martí Intl Arpt, Terminal 3

                     11.10 Párizs, Charles de Gaulle Intl Arpt, Terminal 2E

AF 1994          12:45 Párizs, Charles de Gaulle Intl Arpt, Terminal 2F

                      14:55 Budapest, Liszt Ferenc Arpt, Terminal 2A

Repülőjegyek:

A repülőjegyek beszerzését minden kiutazó maga intézi egyénileg. Az MKIK az OTP Travel szolgáltatásait veszi igénybe, a kiutazók is fordulhatnak az OTP Travelhez, de más utazási irodánál is megvehetik repülőjegyeiket. Az OTP Travel elérhetősége - Ferencz Erzsébet: (1) 321 2373

A fenti útvonal megközelítőleges ára jelenleg 301.500,-Ft, ez természetesen az idő előrehaladtával emelkedhet, így mielőbb érdemes a foglalást megtenni.

Kérjük, hogy amennyiben a javasolt útvonaltól eltérően utaznak, feltétlenül tájékoztassák az MKIK nemzetközi igazgatóságát!

Vízum ügyintézés:

A vízum beszerzését minden kiutazó maga intézi személyesen Kuba budapesti nagykövetségén. Csatoltan küldjük a vízumkérőlapot, melyet kitöltve vigyenek magukkal.

A vízumkiállítás feltétele, hogy a kiutazó rajta legyen azon a hivatalos résztvevői listán, mely alapján a Kubai Kamara kérvényezi a vízumkiállítást a kiutazók számára. Előzetes információink szerint a magánútlevéllel rendelkezők számára a vízumot 7-30 nap időtartamra 55 euróért állítják ki Kuba budapesti nagykövetségén. (A szolgálati és diplomata útlevél tulajdonosainak nem szükséges vízumot igényelniük.)

A vízumügyintézés határidejéről további információt küldünk majd a kiutazóknak.

A kubai nagykövetség elérhetősége:

1026 Budapest, Harangvirág u. 5., fsz. 1.

Telefon: (+36-1) 325 7290, 438-5950

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezés:

Kérjük, hogy kitöltött jelentkezési lapját a szállástámogatás nyilatkozattal és a spanyol nyelvű cégprofillal együtt legkésőbb 2013. május 8-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldeni szíveskedjék!

Természetesen azoknak a cégeknek, akik korábban kérésünkre már megküldték a spanyol nyelvű cégprofiljaikat, most nem kell ezt még egyszer megtenniük.

További információ:

Pálmay Flóra, nemzetközi igazgatóhelyettes, telefon: (1) 474 5143, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..