2009. március elején megalakult a Hands off Venezuela (HOV) csoportja Malangban, Kelet-Jáván. A megalakulással együtt bemutatták Lev Trockij Permanens forradalom című könyvét is. A megalakulás az IKA Brawijaya Malang épületben volt, ahol több diák- és szakszervezet is képviseltette magát.

hov_indonez.jpgAkik megjelentek nemcsak a Venezuelával való szolidaritásukat akarták kifejezni, hanem vitatkoztak is a Permanens forradalom című könyvről. Három előadót hívtak meg erre a rendezvényre, Jesus SA-t (indonéz HOV), Andi Ifrant (SPBI, Indonéz Munkásharc Szolidaritás) és Romo Robertus Wujanarkot. 

A HOV megalakítása Malagban nagyon szerencsésen egybeesett a Permanens forradalom bemutatásával. Ez meglátszódott a részvevők kérdéseiben is, akik összekötötték a venezuelai forradalmat, az internacionalizmust és a permanens forradalom teóriáját. Sőt, a viták a Permanens forradalomról egy kezdőpontot biztosítottak a forradalmi munkás- és diákszervezeteknek Indonéziában, hogy megismerkedjenek Trockij elméleteivel, amik útmutatók lehetnek Indonézia módszeres megváltozásában. 

A Permanens forradalommal kapcsolatban Jesus SA, a HOV Indonézia előadója rámutatott az Indonéz Kommunista Párt (PKI) hibáira a forradalmi feladatokkal kapcsolatban. Permanens forradalom kiadása Indonéziában – Jesus SA szerint – egy új reményt és útmutatót fog adni a szocialista forradalomhoz. 

A HOV Malang megalakulása és a Permanens forradalom bemutatása szintén megmutatta, hogy szolidaritást kell vállalni a venezuelai forradalommal, mert ez a forradalom lehet az első lépés egy világméretű szocialista forradalom felépítéséhez. Szocializmust nem lehet felépíteni egy országban. A nemzeti határok felett kell ennek megtörténnie. 

A HOV indonéziai szervezetének a honlapját itt találod.