A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal szolidaritásáról biztosítja Rafael Correa ecuadori elnököt.

 

Támogatjuk Correa elnök politikáját, mert az állami alkalmazottaktól kért áldozat kiegészül a multinacionális olajtrösztöknek nyújtott kiváltságok drasztikus csökkentésével, népének javára.

 

Ez a politika új utat tár fel a nagyobb társadalmi igazságosság előtt, hogy véget vessen egy maroknyi pénzügyi csoport uralmának. Magyarország tapasztalata azt mutatja, hogy társadalmi haladás csak úgy valósítható meg, ha a korporatív érdekeken felülkerekednek a dolgozó társadalmi többség javára.

 

Kérjük Rafael Correa elnöktől, tegyen különbséget az államcsíny valódi felelősei és megtévedt követői között. Reméljük, hogy az ecuadori nép megerősíti összefogását elnökének politikája körül, és ezzel lehetővé teszi, hogy újabb társadalmi vívmányokat érjenek el az ország és az ecuadori nemzet javára.

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője

 

NYILATKOZAT: Ecuador - MSZF - szolidaritás Correa elnökkel

Budapest, 2010. október 1. péntek

 

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal pénteken szolidaritásáról biztosította Rafael Correa ecuadori elnököt az ellene elkövetett csütörtöki államcsínykísérlettel szemben.

"Támogatjuk Correa elnök politikáját, mert az állami alkalmazottaktól kért áldozat kiegészül a multinacionális olajtrösztöknek nyújtott kiváltságok drasztikus csökkentésével, népének javára. Ez a politika új utat tár fel a nagyobb társadalmi igazságosság előtt, hogy véget vessen egy maroknyi pénzügyi csoport uralmának" - áll a közleményben, melyet Simó Endre, az MSZF alapító szervezője írt alá.

Magyarország tapasztalata azt mutatja, hogy társadalmi haladás csak úgy valósítható meg, ha a korporatív érdekeken felülkerekednek a dolgozó társadalmi többség javára  - utal a közlemény a rendőrök követeléseire.

Az MSZF-SZK arra kéri Rafael Correa elnököt, hogy tegyen különbséget az államcsíny valódi felelősei és megtévedt követői között. "Reméljük, hogy az ecuadori nép megerősíti összefogását elnökének politikája körül, és ezzel lehetővé teszi, hogy újabb társadalmi vívmányokat érjenek el az ország és az ecuadori nemzet javára" - fejeződik be a pénteken kiadott közlemény.

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371