A mi szervezetünk, a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság hivatalosan már január végén felvette a kapcsolatot a Magyarországi Arab Közösség Egyesületével (MAKE). A MAKE kérése volt, hogy szeretnének bemutatkozó látogatást tenni Adriana Gottberg asszonynál, a Venezuelai Bolivári Köztársaság ügyvivőjénél, amelyet társaságunk meg is szervezet.

make_kicsi.jpgA találkozón a MAKE részéről részt vett Dr. Hassan Elsayed, a MAKE elnöke, Dr. Daoud Durgham elnökhelyettes és Dr. Bchara Joul, az egyesület titkára. Minket, az MVSZT-t Kalocsai Kinga, a szervezet elnöke képviselte. 

A látogatásuknak – magán a bemutatkozáson és a kapcsolatfelvételen kívül – több célja is volt. Elsősorban köszönetüket kívánták átadni azzal kapcsolatban, hogy az év elején Chávez venezuelai elnök a brutális gázai támadás miatt kiutasította Izrael caracasi nagykövetét és megszakította a diplomáciai kapcsolatot Izraellel. Dr. Hassan Elsayed, a MAKE elnöke elmondta az ügyvivő asszonynak, hogy mind az egész arab világ, mind a hazánkban élő arabok nagyon hálásak Chávez elnök ezen lépésének. Olyan bátor tett volt ez, amelyet sajnos sok olyan arab ország sem tett meg, amelynek diplomáciai kapcsolatai vannak Izraellel. Kérte Adriana Gottberget, hogy köszönetüket tolmácsolja Chávez elnök felé, az elnöki iroda felé, amelyet az ügyvivő örömmel meg is ígért. 

A MAKE vezetése felajánlotta, hogy a jövőben bármiben szívesen segíti a nagykövetséget, az itt élő  venezuelai közösséget és szeretnék, ha ezt a találkozót a jövőben sok-sok együttműködés követné. 

A baráti találkozó végén megállapodtak, hogy ezentúl együttműködnek, felkérték az ügyvivőasszonyt, hogy a magyarországi arabok egyik közeljövőbeli rendezvényén tartson előadást. 

A MAKE-val való kapcsolatfelvételünkről a hírt itt találod: http://www.venezuelai-szolidaritas.org/kapcsolatfelvetel_mvszt_make.html