Régi barátunkkal, elvtársunkkal találkoztunk, de most hivatalos ügyben. Jesus Mora, a Kubai Kommunista Ifjúsági Szövetség egyik vezetője, a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség első titkára kereste meg szervezetünket, a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaságot.
mora_001.jpg

Mora, mint Magyarországon élő kubai kommunista ifjúsági vezető jelezte, hogy a kubai KISZ külügyi osztályának döntése szerint szervezetünk, a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság (MVSZT) a kubai KISZ egyetlen itthoni partnerszervezete. A jövőben velünk fognak együttműködni, mi leszünk az elsőszámú szervezet, amelyet segítenek.

A beszélgetés folyamán Mora ígéretet tett, hogy a jövőben mindenben a segítségünkre lesz. Segít újabb latin-amerikai kapcsolatok kiépítésében, segít, hogy több információval rendelkezzünk az ottani folyamatokról.

Mora ismertette a nyári kubai brigád tervét, amelyet hamarosan mi is közzéteszünk a honlapunkon.  Nagyon számít a MVSZT segítségére, hogy hazánkból sok fiatal menjen ki Kubába, sokan vegyenek részt a forradalom győzelmének 50. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen. Tudja, hogy anyagi lehetőségeink szűkek, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy minél kisebbek legyenek a kiutazók költségei. 

Ismertettük, hogy a MVSZT ebben az évben kiemelten fog foglalkozni a kubai forradalom fél évszázados győzelmével, mint a latin-amerikai baloldali folyamatok kezdetével. Ebben is támogatást ígért és kifejezte köszönetét az eddigi sikeres rendezvényeinkért is.