Már a megújult Latin-Amerika Társaság képviseletében tett látogatást az egyesült szervezet két ügyvivője, Kupi László és Székely Péter a budapesti ecuadori nagykövetségén. A látogatás szomorú apropója a múlt hét végi puccskísérlet volt, és hogy a Latin-Amerika Társaság nevében kifejezzék szolidaritásukat Rafael Correa államfővel.

ecuador_002_kicsi.jpg

 

A két ügyvivőt Jaime Barberis nagykövet fogadta, aki megköszönte a támogatást és röviden ismertette az ecuadori helyzetet. Örömét fejezte ki, hogy létrejött az egységes szolidaritási szervezet és megígérte, hogy mindenben segíteni fogja a Társaságot.

 

Az alábbi szolidaritási levelet nyújtotta át Kupi László az ecuadori nagykövetnek (lásd a baloldali képet)

 

Őexcellenciája Jaime Augusto Barberis Martinez

rendkívüli és meghatalmazott nagykövet részére

 

Tisztelt Excellenciás Úr!

 

A Latin-Amerikai Szolidaritási Társaság nevében szeretnénk kifejezni Önnek szolidaritásunkat Ecuador elnöke, Rafael Correa és az általa képviselt politika mellett.

 

Mi, akik messzemenően támogatjuk Ecuadort és a latin-amerikai baloldali folyamatokat, örömünket fejezzük ki, hogy az ecuadori nép a hadsereg támogatásával sikeresen verte vissza a puccsisták lázadását. Számunkra is felemelő az a bátorság, amellyel Correa elnök és több politikus is szembeszállt a hatalomátvételi kísérlettel.

 

Mi is, a Latin-Amerikai Szolidaritási Társaság támogatjuk Correa elnök politikáját, mivel ez a társadalmi szolidaritás és igazságosság programja, amelynek célja társadalmi haladás előmozdítása, a szegénység megszüntetése.

 

Az ecuadori nép kinyilvánította, hogy továbbra is támogatja a forradalmi folyamatot, amely példaértékű nemcsak Latin-Amerika, hanem az egész világ számára.

 

További sikereket kívánunk a forradalmi folyamat folytatásához.

 

Tisztelt Nagykövet Úr!

 

Szeretnénk megkérni Önt, hogy jó kívánságainkat és gratulációnkat a továbbítsa Rafael Correa elnöknek és az ecuadori kormánynak.

 

Köszönettel és tisztelettel,

 

Kupi László

A Latin-Amerika havilap főszerkesztője

 

Székely Péter

Latin-Amerika Társaság ügyvivője