Dr. Bchara Joul, a Magyarországi Arab Közösség Egyesülete (MAKE) egyesületi titkárának megkeresésére kapcsolatfelvétel jött létre a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság és a hazánkban élő arabok szervezetével.

make_002.jpgJanuár 28-án találkozott Dr. Bchara Joul, a MAKE egyesületi titkára és Kalocsai Kinga a Szolidaritási Társaság elnöke. A megbeszélés során megegyeztek abban, hogy a két szervezet szorosan együtt fog működni mind a latin-amerikai ügyekben, mint pedig a Magyarországon élő arabokat érintő kérdésekben.

Venezuela az elmúlt tíz évben támogatta és szolidáris volt az arab országokkal és küzdelmükkel. Kiállt az iraki megszállás ellen, kiállt a palesztinok mellett a pusztító izraeli csapásokkal és elnyomással szemben. Legutóbb az izraeli tömegpusztító támadások hatására Hugo Chávez, venezuelai elnök kiutasította országából az izraeli nagykövetet. Ahogy Venezuela, úgy társaságunk is szolidáris az arab népek harcával, kiáll a palesztinok küzdelme mellet és elítéli az USA gyarmatosító politikáját a Közel-Keleten.

A megbeszélés végén megállapodtak, hogy folytatják az együttműködést és a jövő héten a két szervezet teljes vezetősége találkozik, hogy konkretizálják ennek a formáját, módját.