MINDEGYIK MAGYAR FELIRATTAL!!!

Mostantól lehetőség nyílik a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság honlapján is megrendelni az általunk magyar nyelvre feliratozott és terjesztett DVD-ket Venezueláról, a bolivári forradalomról.

A DVD-k ára 1100 Ft + postaköltség. A megrendeléstől számított két napon belül postázzuk a terméket postai utánvétellel. A film(ek) megrendeléséhez kérjük küldjön egy e-mailt az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.–ra, az e-mailben tüntesse fel nevét és címét, illetve hogy mely film(ek)ből és hány darabot kíván megrendelni.

Több film megrendelésekor – természetesen – egy csomagban küldjük, tehát csak egyszer kell a postaköltséget kifizetni.

A filmek személyesen is átvehetők!

che_dvd_top_kicsi.jpgChe Guevara – ahogy soha senki nem gondolná

Ez a dokumentumfilm bemutatja Ernesto Che Guevara életét, olyan régi archív felvételeken keresztül, amelyeket még soha sehol nem mutattak be. A film betekintést enged a forradalmár életének minden fontos eseményébe gyermekkorától haláláig.

Hang: Spanyol

Felirat: Magyar

Időtartam: 54 perc

Ára: 1.100 forint + postaköltség  

EXTRA: Agitátorok – Játékfilm a magyar Tanácsköztársaságról

1969, fekete-fehér, 78 perc, Magyar Dezső (angol felirattal)

agitatorok1.jpgagitatorok2.jpg2009-ben lesz a Tanácsköztársaság kikiáltásának 90. évfordulója, ennek alkalmából a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság - tisztelegve a Tanácsköztársaság emléke előtt – kiadta ezt a játékfilmet. Maga a film igazi kuriózum, szívből ajánljuk minden érdeklődőnek!

Az Agitátorok című film Sinkó Ervin Az optimisták című könyvéből készült a Magyar Tanácsköztársaság 50. évfordulójára.

A filmet elkészülte után egyből betiltották, illetve nem lehetett levetíteni hosszú évekig egyetlen magyarországi moziban sem. Mert a film főhősei, a lelkes fiatalok, akik megalakították 1918-ban a Magyar Kommunista Párt intellektuális csoportját, akik meggyőzéssel kívánták terjeszteni a párt ideológiáját, akik heves ideológiai vitákkal töltötték napjaikat, nem voltak éppen olyanok, amilyennek az akkori, a 60-as évekbeli felsőbb szervek láttatni kívánták őket... A filmet baloldali radikalizmusa miatt nem ismerhették meg a magyarországi nézők, ezért a hatását sem válthatta ki.  

A valós történelmi háttér, amelyet a párt intellektuális csoportján belüli szenvedélyes viták, filozofikus monológok, illetve archív filmfelvételek rajzolnak ki, ugyanakkor inkább ürügyként szolgál a forradalom egy olyan általános modelljének kereséséhez, amely egyszerre alkalmazható a huszadik század további forradalompéldáira, illetve szolgálhat fontos tanulságokkal politika és művészet, elmélet és gyakorlat dialektikájának aktuális felvetéseihez.

A filmben – ha nem is konkrétan nevesítve – felismerhetőek olyan személyiségek, akik később világszerte is elismertek lettek, többek között Lukács György. 

ÁRA: 1.100 forint + postaköltség

 

elhallgatott_kicsi.jpgElhallgatott forradalom:

elhallgatott_dvd_top_kicsi.jpgHugo Chávezt 1998-ban választották meg Venezuela elnökének, a venezuelai nép, a munkásosztály támogatásával, de ellenfelei szerették volna bukását látni. Két független filmrendező 2002. április 11-én az elnöki palotában volt, amikor eltávolították Chávezt ez elnöki székből.

48 órával később is jelen voltak, amikor Chávez visszatért az éljenző tömeg közepette. A film bemutatja a történelem legrövidebb életű puccsát.

Ez egy egyedi dokumentumfilm a puccs óráiról. A puccs után a Wall Street Journal így jellemezte Venezuelát: „Washington legnagyobb fejfájását Venezuela okozza Kuba után".

ÁRA: 1.100 forint + postaköltség

 

cimlap_no_volveran_kicsi.jpgNo Volverán:

A Hands Off Venezuela film, a „Solidarity” készítőitől és a Sanitarios Maracay rövidfilm sorozataiból bemutatjuk a „No Volverán – A venezuelai forradalom most” c. izgalmas és hosszú dokumentumfilmet, mely a venezuelai forradalomról szól.

Egy nagyon alapos kutatást követően a film készítői  egy útra viszik a nézőket, melyen keresztül megismerik a 2006-os decemberi elnökválasztás izgalmait, a dolgozók felügyelete alatt lévő különböző gyárakat valamint a bádogvárosok, a barriosok mélyére is betekintést nyernek, hogy ezzel bemutassa, miért van egy mozgalom a kapitalizmus legyőzésére, mit jelent a XXI. század szocializmusa, és hogyan változik az emberek élete.

ÁRA: 1.100 forint + postaköltség

 

eleje_felkel_dvd_top_kicsi.jpgvenezuela_felkel_kicsi.jpgVenezuela felkel:

A dokumentumfilm bemutatja azokat az eseményeket, amik Hugo Chávez, venezuelai elnök újraválasztása körül folytak.

A venezuelai népnek egy népszavazáson kellett döntenie arról, hogy Chávez maradjon-e az elnöki poszton, vagy visszahívják őt.

Az Igen szavazatok jelentették a visszahívást és a Nem szavazatok, hogy maradjon posztján és töltse ki a hátralevő mandátumát.

A film feldolgozza a népszavazás előtti öt nap eseményeit, valamint a népszavazás eredményének kihirdetése utáni pillanatokat.

ÁRA: 1.100 forint + postaköltség

 

nepek_es_kuzd_kicsi.jpgnepek_es_kuzd_top_kicsi.jpgNépek és küzdelem a IV. Világháborúban:

A „Népek és küzdelem a IV. Világháborúban” Marcelo Andrade venezuelai rendező dokumentumfilmje. A film készítője a venezuelai forradalmat a kapitalista globalizáció elleni világméretű mozgalom részeként vizsgálja.

Ez a dokumentumfilm tökéletesen lefesti a bolivári forradalom történelmi gyökereit. A film az 1989-es „Caracazo” lázadástól a 2002-es Chávez-elleni puccsig mutatja be Venezuela történelmét.

Megszólaltatja a forradalom résztvevőit, bemutatja az ellenzék beszédeit, illetve külső szemlélőket is megszólaltat, köztük Noam Chomskyt.

ÁRA: 1.100 forint + postaköltség

 

llovizando.jpgzenei_cd_top_kicsi.jpgLloviznando Cantos:

A zenekar 2001-ben alakult meg, azzal a céllal, hogy a zenén keresztült mozgósítsák az embereket és jobban bevonják őket a politikába. Zenéjükben támogatják Hugo Chávez venezuelai elnököt.

A DVD-n az ő klipjeik láthatóak, amelyek mind politikai jellegűek, Chávez venezuelai elnöktől kezdve, Fidel Castrón át sok latin-amerikai politikus feltűnik benne.

Ebben a tokban két lemez van, az egyik DVD, sok-sok venezuelai klippel, a másik cd-lemez, amelyen hallhatóak a dalaik.

ÁRA: 1.100 forint + postaköltség