2008. december 13-án, szombaton 17.00 órakor előadást szervez a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság „A venezuelai önkormányzati voksolás egy választási megfigyelő szemével” címmel.

garay.jpgSimor András, költő és műfordító – aki az idei venezuelai önkormányzati választásokon hivatalos megfigyelő volt – tart beszámolót, élménybeszámolót a voksolásról, az eredményekről. 

Az előadás tartalmából: A venezuelai helyhatósági választások, amelyekre 2008. november 23-án került sor, a Venezuelai Egyesült Szocialista Párt győzelmével értek véget. 22 államból 17 államban chávezista kormányzót választottak, és a polgármesterek, delegátusok szintjén még meggyőzőbb vereséget mértek a jobboldali ellenzék jelöltjeire. A választások végeztével a bolivári forradalom új szakaszba lépett, amelynek első próbatétele a jövő év első negyedében sorra kerülő alkotmánymódosítási népszavazás lesz, amelyre máris megkezdték a 2 500 000 aláírás összegyűjtését. Az események teljes megértéséhez elsősorban arra van szükség, hogy a bolivári forradalom demokratikus jellegét megértsük, azt a demokráciát, amely képviseleti demokrácia, és amelyben a népi részvétel és szerepvállalás a meghatározó.

Az előadás helyszíne: 1075 Budapest, Garay utca 25. földszint (két percre a Keleti pályaudvari metrómegállótól, a képen a pontos helyszín látható)

A rendezvényen meg lehet vásárolni a Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság által kiadott DVD-ket (http://www.venezuelai-szolidaritas.org/shop.html), valamint a nemrég megjelent Víctor Valera Mora venezuelai költő Első számú álom című kötetét. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!