• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Programok
Szeptembertől újra indul a Latin-Amerika szakreferens képzés a Károli Gáspár Református Egyetemen
2017. június 30. péntek, 20:04

Miután idén az első évfolyam sikeresen elvégezte a képzést, a 2017-2018-as tanévben ismét indul a Károli Gáspár Református Egyetem Latin-Amerika szakreferens két féléves szakirányú továbbképzési szakja. Ez jelenleg a magyar felsőoktatás egyetlen önálló, csak Latin-Amerikával foglalkozó képzése. Akit érdekel a kontinens, és szeretné jobban megismerni, vagy a már meglévő ismereteit bővíteni, annak feltétlenül ajánljuk. A képzés részletei az alábbiakban olvashatók.

 
Szolidaritási est Kubával és Venezuelával
2016. október 11. kedd, 23:45

A Latin-Amerika Társaság 2016. október 14-én, pénteken, szolidaritási estet tart, ahol tiltakozunk az Egyesült Államok Kubát és Venezuelát sújtó szankciói ellen.

 
Latin-Amerika szakreferens továbbképzés indul a Károlin
2016. augusztus 24. szerda, 17:20

Még egy hétig, augusztus 31-ig lehet jelentkezni a Károli Gáspár Református Egyetem szeptembertől induló két féléves, levelező Latin-Amerika szakreferens szakára!

 
Meghívó a Latin-Amerika Társaság filmvetítésére
2016. május 13. péntek, 21:35

Ne felejtsétek, holnap lesz a filmvetítésünk, ami nagy érdekesnek ígérkezik! Megérkezett Budapestre a filmek rendezője, aki holnap mesélni fog a filmek elkészítésének körülményeiről, a filmek kubai és külföldi fogadtatásáról, illetve saját kubai tapasztalatairól, arról, hogy hogyan tudott öt évig Kubában egyetemi tanulmányokat folytatni és sok minden másról is.

A vetítés híre egyébként Kubába is eljutott. Jorgito, a film főszereplője is tud az eseményünkről.

 
Holnap filmvetítéssel ünneplik Az Őslakos Ellenállás Napját a Venezuelai Nagykövetségen
2015. október 11. vasárnap, 20:54

Október 12-én, Amerika felfedezésének napján tartják Latin-Amerika szerte Az Őslakos Ellenállás Napját, amiről a magyarországi Venezuelai Nagykövetség hagyományosan megemlékezik. Idén az érdeklődők az Örök hamvak című venezuelai filmet tekinthetik meg. Az esemény nyilvános és ingyenes.

 
Megemlékezés a Disznó-öbölben aratott kubai győzelemről
2015. április 12. vasárnap, 20:28

2015. április 17-én a Kubai Köztársaság magyarországi nagykövetsége és a Latin-Amerika Társaság ünnepséget tart a nagy kubai győzelemmel zárult 1961-es disznó-öbölbeli amerikai invázió 54. évfordulóján. Az esemény teljesen nyilvános, mindenkit szeretettel várunk!
 
Holnap szolidaritási konferenciát tartanak a bolivári forradalom védelmében
2015. március 14. szombat, 15:14

Holnap, azaz március 15-én 14 órai kezdettel a Venezuelai Bolivári Köztársaság magyarországi nagykövetsége szolidaritási konferenciát rendez a bolivári forradalom védelmében, mivel azt az elmúlt időszakban fokozott támadások érik belülről és kívülről egyaránt.

 
Holnap kezdődik, és három napon át tart az I. Venezuelai Filmfesztivál
2014. december 15. hétfő, 20:20

A kedd és csütörtök között három venezuelai filmet tekinthetnek meg az érdeklődők, akik ellátogatnak a Venezuelai Nagykövetségre.

 
Film Kuba angolai szerepvállalásáról a Venezuelai Nagykövetségen
2014. december 02. kedd, 16:52

A Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetségén megrendezésre kerülőI. Latin-amerikai filmfesztivál keretében holnap vetítik a filmciklus negyedik alkotását, „Kangamba” című filmet.

 
Vasárnap újra megrendezik a jótékonysági Diplomata Vásárt
2014. november 26. szerda, 19:49

2014-ben is megrendezésre kerül a Diplomatic Fair, a „Diplomata Vásár”, amelyet évek óta nagy siker övez. A rendezvényt a Diplomata Házastársak Budapesti Egyesülete (DSB) szervezi, és a bevételt jótékonysági célokra ajánlják fel. Az eseményre 2014. november 30-án, vasárnap, 10-16 óra között kerül sor. A rendezvény nyilvános, mindenkit sok szeretettel várnak.

 
Argentin dokumentumszínház a Trafóban csütörtökön és pénteken
2014. november 25. kedd, 16:29

Csütörtökön és pénteken este különleges előadást láthatnak, akik ellátogatnak a IX. kerületben lévő Trafó Kortárs Művészetek Házába. Lola Arias argentin művész egy úgynevezett dokumentumszínházi előadásban dolgozza fel hazája sötét múltját. Részletes ismertetőt a Trafó összeállításában az alábbiakban olvashattok.

 
A Bolivári forradalom eredményei címmel interaktív konferenciát tartanak a Venezuelai nagykövetségen
2014. november 24. hétfő, 19:08

E hét csütörtökön 18:00-tól a Venezuelai Nagykövetségen konferenciát rendeznek a „Bolivári Forradalom eredményei” címmel, amely interaktív lesz. Nagykövet Úr rövid előadást tart a témáról, ezt követően pedig várják a közönséget és a szolidaritási szervezetek tagjait egy kötetlen beszélgetésre.

 
Nők nélkül nincs forradalom: Előadás a Károli Gáspár Református Egyetemen
2014. november 20. csütörtök, 16:04

November 28-án, azaz jövő pénteken különleges előadást hallhatnak az érdeklődők a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Reviczky utcai épületében. Horváth Emőke a kubai forradalom legnagyobb női alakját, Fidel Castro egyik legközelebbi harcostársát, Celia Sánchezt mutatja be. Az 1980 januárjában elhunyt Sánchezről nagyon kevés magyar forrás olvasható, ezért igazi kuriózumra számíthatnak az érdeklődők.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 10

logo