A holnapi naptól, azaz szeptember 8-tól kezdve Budapest Brazil Hétnek ad otthont. A rendezvénysorozat változatos helyszíneken különféle programokkal várja a nagyérdeműt. Az összművészetinek is tekinthető programsorozat széleskörű betekintést ad Brazília sokszínű kultúrájába. Az érdeklődők többek között ízelítőt kaphatnak a brazil filmművészetből, irodalomból, képzőművészetből, zenéből. A Brazil Hét szeptember 13-ig tart.

 

szeptember 8., szombat

Rendezvény: Nando Penteado brazil zenész fellépése

Ismertető: Nando Penteado énekes a brazil populáris ritmusok világába kalauzolja a közönséget a jól ismert Szimpla Kert romkocsmában, amelyet a Lonely Planet útikönyv a világ három legjobb bárja között tart számon.

Cím: Szimpla Kert (1075 - Budapest, Kazinczy utca 14.)

Időpont: 21:30

alt

szeptember 9., vasárnap

Rendezvény: Brazil Ritmusok – Táncold át az éjszakát!

Ismertető: az Egy Two Três együttes koncertje, zenei repertoárjukban bossa nova és szamba is szerepel. Jellegzetes brazil ételek és italok is várják a közönséget. Amennyiben brazil állampolgár, regisztráljon a Nagykövetségen, illetve lájkolja a Brazilok Tanácsának facebook oldalát (www.facebook.com/conselhonahungria), és fogyasszon kezdvezményes áron brazil koktélt (caipirinha).

Cím: Iguana Étterem (1054 - Budapest, Zoltán utca 16.)

Időpont: 19:00

 

szeptember 10., hétfő

Rendezvény: “Nem én vagyok Johnny” – filmvetítés

Ismertető: a “Nem én vagyok Johnny” című brazil dráma vetítése a Kino moziban. A filmet eredeti nyelven és angol felirattal tekintheti meg a közönség. A vetítés ingyenes (a férőhelyek száma korlátozott, helyfoglalás érkezési sorrendben).

Cím: Kino Mozi (1137 - Budapest, Szent István krt. 16.)

Időpont: 20:00

 

szeptember 11., kedd

Rendezvény: “Brazil színek Budapesten II” – kiállítás

Ismertető: második alkalommal kerül sor brazil képzőművészeti tárlatra a Nádor Galériában.

A kiállítás kurátorai: Judith Klein és Carmen Pousada.

Cím: Nádor Galéria (1054 - Budapest, József Nádor tér 8.)

Időpont: 18:00

 

szeptember 12., szerda

Rendezvény: Kávé és irodalom

Ismertető: a közönség eltölthet egy kellemes délutánt a brazil kultúra és költészet jegyében, Daniela Neves brazil lektor, az ELTE Portugál Tanszékének tanára szervezésében. Sor kerül a “Brazil irodalom: pillantás a múltba, előretekintés a jövőbe” című előadásra, portugál és angol nyelven.

Cím: ELTE (1088 - Budapest, Múzeum krt. 4.)

Időpont: 18:00

 

szeptember 13., csütörtök

Rendezvény: Mateu Velasco brazil képzőművész kiállítása

Ismertető: kiállítás a brazil képzőművész Rio de Janeiro ihlette illusztrációiból és rajzaiból, a Printa Stúdióban, a Nagykövetség és a Brody House támogatásával.

Cím: PRINTA (1075 - Budapest, Rumbach Sebestyén utca 10.)

Időpont: 19:00

 

Budapesti Brazil Nagykövetség