A Helyzet Műhely szervezésében, a Latin-Amerika Társaság támogatásával a Posztkolon Most! Filmklub most vasárnap induló második szériája Chávez bolivári forradalmával fog foglalkozni. A vetítések kéthetente vasárnap esténként lesznek a Gólyában. Az első film, az Inside the Revolution február 2-án este lesz látható. A film előtt mások mellett bevezetőt mond Kupi László, a Latin-Amerika Társaság ügyvivője is.

Posztkolon Most! Filmklub február 2-től: Chávez bolivári forradalma: eredményei, korlátai, történelmi, politikai és gazdasági előzményei és háttere

A filmklub teljes programja:

  • · 2014. február 2.: Inside the Revolution (2009)
  • · 2014. február 16.: Caracazo (2005)
  • · 2014. március 2.: Postcards from Leningrad (2007)
  • · 2014. március 16: Bolívar (2013)
  • · 2014. március 30.: Comuna (2010)
  • · 2014. április 13.: No volverán (2007)

Az első film, az Inside the Revolution tehát február 2-án, azaz most vasárnap lesz látható este hat órától. A filmről alább olvashattok ismertetőt:

A forradalom belülről/Inside the revolution

1989ben ledőlt a berlini fal: az egész világon a szocialisták a fejüket fogták, mondván ezt elbasztuk, míg a kapitalisták örömtáncot jártak. Ezalatt itt Venezuelában egy társadalmi forradalom volt kibontakozóban.

Pablo Navarette dokumentumfilmje betekintést ad mindabba, ami 1989 óta történt Venezuelában, a Hugo Chávez által vezetett, balos társadalmi mozgalom és politikai folyamat tíz évére élezvén a hangsúlyt. A film a társadalmi rétegek és szereplők motivációit, meglátásait vázolja fel, hogyan kapcsolódtak be ebbe a folyamatba: a forradalom így néz ki belülről. A rendező ugyanakkor nem kritikátlan, kérdőjeleket, korlátokat is figyelembe vesz a Chávez által vezetett bolivári forradalmának tízéves eredményeinek méltatásában.

Venezuela az elmúlt 25 évben, mindeddig túl távoli volt, túl hihetetlen és érdektelen, hogy egy posztszocialista kelet Európai ország közvéleményének figyelmét elnyerhesse. Reméljük: végre most méltó és aktuális!

Az első filmet eredeti nyelven angol felirattal vetítjük.

Helyszín: Gólya Közösségi Központ

Cím: 1083 Budapest, Bókay János u. 37.

Kezdési időpontok: 18 óra

A vetítések ingyenesek és nyilvánosak. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Latin-Amerika Társaság

www.latin-amerika.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.