A Mexikói Nagykövetségen keresztül egy magyar diák került a 12 győztes és három az 50 dicséretben részesített általános iskolás közé a rajzverseny idei kiírásában.

A győztesek egy meglepetés ajándékkal lesznek gazdagabbak, míg a dicséretben részesültek egy, a Külföldön Élő Mexikóiak Intézete által kiállított oklevelet vihetnek haza. Fontos kiemelni, hogy az elmúlt évek során a meglepetés ajándékcsomag olyan dolgokat foglalt magába, mint egy iPad2 Mini; egy, a rajzverseny fő képviselője által készített festmény; gyermek könyvcsomag; a pályázat hivatalos naptára és egy hivatalos oklevél.

Budapest, Magyarország, 2018. július 20. –2018. január 26-án, Juan Carlos Mendoza Sánchez, a Külföldön Élő Mexikóiak Intézetének (IME) elnöke kiírta a XXII. „Az én Mexikóm” Gyermek Rajzpályázatot, melynek idei témája "Mexikó történelme, hagyományai, gasztronómiája, partjai, zenéje " volt.

Minden évben a világ minden tájáról mexikói és külföldi gyerekek ezrei vesznek részt ezen az IME által rendezett pályázaton, a mexikói nagykövetségeken és konzulátusokon, valamint Mexikó Külügyminisztériuma (SRE) belföldi delegációin keresztül. Csupán 2018 során 11,836 rajz érkezett be az intézetbe 51 Kanadában és az Egyesült Államokban található konzulátusból, 69 mexikói külképviseletből a világ minden pontjáról és 31 mexikói külügyi delegációból.

A Mexikói Nagykövetség Magyarország általános iskoláinak nyolc és tizenkét év közötti korú diákjain keresztül mozdította elő ezt a pályázatot. Nagykövetségünkhöz összesen 180 rajz érkezett be az ország minden pontjáról, melyet eljuttattunk a mexikóvárosi zsűrinek.

Ez alkalommal „Az én Mexikóm” Gyermek Rajzpályázat célja Mexikó történelmének, hagyományainak, gasztronómiájának, partjainak és zenéjének előmozdítása volt a világ gyermekeinek szemein keresztül, mely ugyanakkor az adott országokat is összeköti egymással.

Július 16-án és 17-én lezajlott a 12 győztes rajz és az 50 dicséretben részesített alkotás kiválasztása. A 62 kiválasztott mű a " XXII „Az én Mexikóm” Gyermek Rajzpályázat 2018" című kiállítás részét képezik majd, melyet Mexikóvárosban állítanak majd ki és amely ezt követően világ körüli turnéra indul.

Mától, július 20-ától megtekinthető a győztes és dicséretben részesített alkotások galériája „Az én Mexikóm” Gyermek Rajzpályázat weboldalán, mely a következő linken elérhető: http://www.ime.gob.mx/esteesmimexico2018/

Írta: Mexikói Nagykövetség

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://embamex.sre.gob.mx/hungria/index.php/en/

Sajtóosztály: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: https://www.facebook.com/Embamexhu/

Twitter: https://twitter.com/embamexhungria