Kuba példa a világ számára az éhezés elleni harcban, jelentette ki szerdán az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO).

A FAO kubai képviselője, Marcelo Resende a szigetország Kerekasztal című tévéműsorának adott interjújában elmondta, hogy Kuba vezető szerepet játszik a mezőgazdasági termelés ösztönzésében otthon és a világon egyaránt, ahogyan a földtulajdon demokratizálásában is, mivel az agrárreform a kubai forradalom egyik alappillére.

Kuba élen jár a mezőgazdasági termelés ösztönzésében a FAO képviselője szerint - Fotó: Reuters

Resende arról beszélt, hogy Kuba már korán megmutatta, hogy politikai szándékkal lehetséges harcolni az éhezés ellen.

Bár az élelmiszer-termelés hétszer több mint amennyire minden egyes embernek szüksége van, a világon jelenleg nyolcszázmillió ember éhezik, ami a politikai akarat hiányának eredménye, hangsúlyozta a képviselő.

Resende felidézte a néhai forradalmi vezető, Fidel Castro szavait, aki egyszer azt mondta, hogy a világon éhező több millió gyerekből egy sem kubai.

A képviselő kiemelte a FAO kiterjedt együttműködését is a karibi szigetországgal, különösen a természeti katasztrófák, hurrikánok és a vetőmagtermelés terén. Hozzátette azt is, hogy a FAO, amely technikai segítséget nyújt a szigetországnak, továbbra is sokat tanul Kubától, és viszont.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság