Az ecuadori elnök, Rafael Correa egy televíziós interjúban indokolta meg hat miniszter leváltását kormányában. Véleménye szerint az „állampolgári forradalom”, amely az országban zajlik, felerősíti a reformfolyamatokat. 

„Most van egy megújult kabinet, amely véghez tudja vinni a kitűzött feladatokat 2013 májusáig” – mondta Ecuador baloldali vezetője. Megismételte több politikai gyűlésen tett kijelentését, hogy ez az átalakítás szükséges volt, hogy „tovább radikalizálja a forradalmi folyamatokat”.

Nekünk az lenne a legkönnyebb, ha semmit se tennénk, folytatta Correa. „A választópolgárok 60 százaléka áll mögöttem, kellemes pár évet eltölthetnék a hivatalomban, lehetnék egy középszerű politikus, aki megpróbál mindenkinek a kedvébe tenni, ülhetnék ölbe tett kézzel  és nem csinálnék semmit sem. De ez teljesen felelőtlen lenne a részemről” – mondta Correa elnök.

Correa bejelentette, hogy konfrontációs politikát fog a jövőben folytatni. „Mi a továbbiakban egy határozott, támadó politikát fogunk képviselni, nyíltan támadni fogjuk a tőkés osztályt, mivel történelmi felelősségünk van, hogy megváltoztassuk ezt az országot”.

Múlt csütörtökön jelentette be, hogy hat minisztérium élén kezdeményezett változásokat, és cserét hajtott végre a nemzeti bank legfelső vezetésében is.