Az Asociación Argentina de Usuarios de Internet (az argentin internet felhasználók egyesülete) levélben fordult a domain nevek legfelsőbb hatóságaként működő szervezethez, az ICANN-hoz, annak érdekében, hogy a Falkland-szigetek számára kiosztott domain végződés, a .FK Argentína kezelésébe kerülhessen.

A Falkland-szigetek szuverenitásának kérdése hosszú ideje kisebb-nagyobb vitákat gerjeszt Argentína és Nagy-Britannia között, csakúgy mint Déli-Georgia és a Déli Sandwich-szigetek esetében. Utóbbiak a .GS országkód szerinti legfelső szintű tartomány kezelői, amelyet Argentína ugyancsak magáénak követeli.

Az Asociación Argentina de Usuarios de Internet az ICANN-nak küldött levelében kérvényezte, hogy a két tartomány mielőbb Argentína kezelésébe kerüljön, egyúttal leszögezte, hogy álláspontja szerint kizárólag őket illeti meg a két domain név kezelésének joga.

A kérvény benyújtását az ICANN 2007-ben meghozott egyik rendelkezése tette lehetővé, melynek értelmében egy olyan munkacsoport felállításáról született döntés, amely az ICANN által jelenleg elismert földrajzi régiókkal kapcsolatban felmerülő viták és problémák megoldását tűzte ki céljául.

Kapcsolódó cikk:  A latin-amerikai csúcstalálkozója támogatja Argentína követelését a Falkland szigetre