A 29. Havannai Nemzetközi Vásáron a magyar cégek kubai partnereikkel szállodai fejlesztéseket, gyógyszerforgalmazást, kertészeti gépbeszállítást és gépipari gyártást érintő megállapodásokat kötöttek több millió dollár értékben - közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal.

A két ország üzleti szereplői között aláírt szándéknyilatkozatok és szerződéskötések nagymértékben hozzájárulnak a magyar-kubai gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez és erősítéséhez. A közlemény szerint a vásáron a hivatal több mint két tucat magyar cég számára biztosította a bemutatkozás lehetőségét.

A vásárra és a magyar standra Rodrigo Malmierca Díaz, Kuba külkereskedelmi és külföldi befektetési ügyekért felelős minisztere, valamint Nagy Róza közigazgatási államtitkár asszony vezetésével magyar állami delegáció látogatott el.

Az Expocuba területén idén a világ közel 60 országból érkezett mintegy 1.500 vállalat több mint 14 ezer négyzetméteren állít ki.

A 25 magyar kiállító közül 18 személyesen vesz részt a vásáron, míg a többi céget a hivatal képviseli. A vásáron bemutatkozó magyar vállalatok elsősorban az innovatív és befektetés-igényes ágazatokból, így az egészségipar, az élelmiszeripar, az építőipar, az autóipar és a gépipar szektoraiból érkeztek.