{jcomments off}Az ETUC, az Európai Szakszervezeti Szövetség mobilizációs felhívása a tagszervezeteihez
Eurodemonstráció Budapesten – 2011. április 9.

Kedves Kollégák,

Az ETUC Végrehajtó Bizottságának brüsszeli ülésén február 8-án úgy határoztak, hogy az Európai Akció Napok programsorozat részeként egy nagy európai rendezvény kerül megrendezésre Budapesten, együttműködve a magyar szakszervezetekkel (ASZSZ, ÉSZT, LIGA, MOSZ, MSZOSZ, SZEF).

Az Euro-demonstráció egybeesik majd a magyar EU-elnökséggel, illetve a gazdasági- és pénzügyminiszterek és az Európai Központi Bank soron következő ülésével, amely a pénzügyi válság megvitatására 2011. április 8-9-én kerül megrendezésre Gödöllőn.

A következőkért protestálunk Budapesten: "A Szociális Európáért, a munkahelyekért és a jólétért, méltányos adó- és jogszabályokért."

Gyülekezés a Hősök terén 11.00 és 13.00 óra között. A menet 13.30 órakor indul el az Oktogonhoz.

Ez a mozgósítás a folytatása annak a kampánynak, amelyet a megszorítások és elvonások ellen indítottunk, amelyeket ma a legtöbb országban alkalmaznak. Ugyanakkor emlékeztet az ETUC által javasolt alternatív politikákra, amelyek a növekedést, több és jobb munkahely megteremtését szolgálnák.

Az ETUC ezért felhívja a tagszervezeteit, hogy mozgósítsanak ezen időpontokban vagy azok környékén, hogy a lehető legnagyobb hatást érje el az Euro-demonstráció Budapesten.

Csatlakozzon hozzánk Budapesten! A további részletek kiírása hamarosan megtörténik, de ígérjük, hogy támogatjuk ezt az európai akciónapot azzal, hogy egy erős delegációt és üzenetet küldünk a pénzügyminiszterek és a központi bankok elnökeinek találkozójára, Budapestre április 9-én.

A demonstrációra Európa minden szegletéből több ezer munkavállalót várunk, hogy közösen mondjunk nemet a megszorításokra, és igent a munkahelyteremtésre és növekedésre. A rendezvény időzítésének célja, hogy minél nagyobb nyomást gyakoroljunk Európa pénzügyminisztereire és a nemzeti bankok vezetőire.

Az Európai Demonstráció Budapestet megelőzően már több nagyvárosban sikeresen megrendezésre került, így Portóban, Barcelonában, Nizzában, Rómában, Strasbourgban és Brüsszelben. Most Budapesten a sor, hogy a munkavállalók szervezetten, nagy tömegekben mutassák meg magukat és álljanak ki a jogaikért.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) 83 nemzeti szakszervezeti konföderáció szövetsége Európa 36 országából, amely összesen mintegy 45 millió munkavállalót képvisel Európában.

Az tüntetés 13.30-kor kezdődik és kb. 16.00-kor ér véget.

Szívélyes üdvözlettel:

John Monks

Az ETUC főtitkára