Több száz ember vonult fel vasárnap Havannában, hogy az állatkínzás ellen tiltakozzanak. A menet végigvonult a Havanna Vedado kerületében lévő 23. sugárúton, és a Kolumbusz temetőben ért véget.

A kutyákkal felvonuló résztvevők között voltak olyanok, akik olyan transzparenseket vittek, amelyeken állatvédő törvényeket követeltek, és nemet mondtak az állatokkal való rossz bánásmódra.

A tüntetők az állatkínzás elleni törvényeket is követeltek - Fotó: OnCuba

A tüntetők között ott volt a híres énekes, Silvio Rodríguez is.

A felvonulás Jeanette Ryder sírjánál ért véget, ahol különböző felszólalók beszéltek Ryder életéről és munkásságáról, és arra biztatták a fiatalokat, hogy folytassák a küzdelmet az állatok védelméért.

Jeanette Ryder egy észak-amerikai filantróp volt, aki a 20. század elején Kubában élt, ahol megalapította a Gyermek-, Állat- és Növényvédő Társaság (Sociedad Protectora de Niños, Animales y Plantas, más néven Bando de Piedad) elnevezésű humanitárius szervezetet. A havannai Kolumbusz temetőben helyezték örök nyugalomra.

Kuba nemrég elfogadott új alkotmányának 61-es pontja szerint a kubai állam elismeri az állampolgárai gyülekezési, véleménynyilvánítási és egyesülési jogát, „amennyiben azokat törvényesen és békésen, a közrendet tiszteletben tartva és a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek eleget téve” gyakorolják.

Forrás: Radio Habana Cuba, valamint a Kubai Köztársaság alkotmánya

Fordította: Latin-Amerika Társaság