A Granma napilap beszámolója szerint Miguel Díaz-Canel kubai elnök ma áttekintette azoknak a programoknak az előkészületeit, amelyekkel Villa San Cristóbal de La Habana alapításának 500. évfordulójáról fognak megemlékezni.

Az információk szerint a frissen megválasztott elnök vezette annak a 2012-ben a főváros támogatására létrehozott kormányzati munkacsoportnak az ülését, amely a 2019. november 16-án esedékes ünnepségek előkészületeit végzi.

Jövőre Havanna alapításának 500. évfordulóját fogják ünnepelni - Fotó: Archív

Díaz-Canel arra kérte a jelenlévőket, hogy határozzák meg világosan, hogy milyen tevékenységekben várják a lakosság részvételét, hogy „mit tehetnek még a havannai lakosok a város felélénkítése érdekében”.

„Elég okunk van, amelyek ösztönözhetnek minket, hogy Havanna 500. évfordulójáért dolgozzunk” – mondta a legnagyobb kubai újság információi szerint.

A kormányzati munkacsoport feladata, hogy megtegye azokat a gazdasági és társadalmi lépéseket, amelyekre a Kuba tizenöt tartománya egyikének számító fővárosnak szüksége van.

Díaz-Canelen kívül mások mellett a munkacsoport vezetője, a minisztertanács alelnöke és gazdasági és tervezési miniszter, Ricardo Cabrisas; valamint a Kommunista Párt tartományi bizottságának főtitkára, Mercedes López is részt vett az ülésen.

Forrás: Prensa Latina

Fordította: Latin-Amerika Társaság