A Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság is csatlakozott a Világkörüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért nemzetközi kampányhoz. Az alábbiakban olvashatjátok a felhívásukat, az augusztus 6-i, Hirosima napi békemenet programját.

A szervezők kérik, hogy akik jönnének ezen a napon, jelezzék vissza nekünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre. 

Várjuk a jelentkezéseiteket és várunk Titeket augusztus 6-án a Gödör Klub előtt!

Üdvözlettel:

Magyar-Venezuelai Szolidaritási Társaság

A Világkörüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért nemzetközi kampánynapjának szervezésében segíts és küldd tovább ismerőseidnek, barátaidnak ezt a meghívót! 

http://www.vilagbekemenet.hu/portal/

att1089395.jpg
Hány atomfegyver van a világon? Mely országoknak vannak atomfegyvereik?

Miért hihetetlenül veszélyesek és szükséges, hogy azonnal elkezdődjön a leszerelésük? Mire lehetne fordítani a fegyverekre költött milliárdokat?

Tényleg lehetséges...?

Békemenet - HIROSIMA NAPI BÉKEMENET A NUKLEÁRIS LESZERELÉSÉRT -- Augusztus 6., 14.00, Gödör Klub

A Hirosima elleni atomtámadás évfordulóján minden országban eseményeket fogunk szervezni, hogy felhívjuk a figyelmet egy lehetséges atomháború veszélyére.

Vonulj velünk az atomfegyverrel rendelkező országok nagykövetségeihez, és adjunk át együtt petíciót!

Japán Nagykövetsége előtt pedig kifejezzük együttérzésünket a Hirosima és Nagaszaki városára ledobott atombomba áldozataival.

Találkozó: 14.00, a Gödör Klub előtt (Erzsébet tér)

Innen két csoport indul majd, ez egyik a Budán lévő nagykövetségekhez (India, Pakisztán, Izrael, Japán), a másik pedig Pesten marad. (USA, Nagy-Britannia és Észak-Írország, Franciaország, Kína, Oroszország)

Mindkét küldöttség 17.30-ra ér majd vissza a Kossuth térre, hogy együtt részt vegyünk a "die in", "tetszhalott" demonstráción.

A szimbolikus menet során szórólapokkal és transzparensekkel népszerűsíteni szeretnénk a Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentességért követeléseit is. A plakátokon olvashatók lesznek Martin Luther King, Gandhi és Lev Tolsztoj gondolatai, akik ma is sokakat inspirálnak világszerte egy erőszakmentes kultúra, egy egyetemes emberi nemzet felépítésének irányában.

Kérünk mindenkit, hogy fehér felsőben jöjjön.

Követeléseink:

1. A világ atomfegyverkészletének leszerelése;

2. a megszálló csapatok azonnali kivonása a megszállt területekről;

3. a hagyományos fegyverek fokozatos, arányos és egyidejű leszerelése;

4. az országok közötti megnemtámadási egyezmények aláírása;

5. a kormányok utasítsák el a háborút mint a konfliktusok megoldásának eszközét.