A venezuelai kormány elítélte az ellenzéki adó megtámadását. Egy néhány emberből álló csoport, akik a chavisták vörös svájcisapkáját viselték és a baloldali Unión Popular Venezolana (UPV) zászlaját lengették hétfőn megtámadták az ellenzéki Globovisión tv-csatorna központi épületét.

A megtámadott épület biztonsági őrei csak könnygáz segítségével tudták visszaszorítani a támadókat. A Globovisíon azonnal a kormányzat áldozatának mutatta be saját magát. A külföldi médiák – köztük természetesen a magyar is – ezt az egyoldalú véleményt vette át a hírügynökségektől. Azt a tényt, hogy Hugo Chávez elnök kormánya azonnal elítélte ezt a tettet az emberek nem olvashatták sehol sem. 

A bel- és igazságügy miniszter, Tareck el Aissami – aki maga is a Hugo Chávez vezetette Venezuelai Egyesült Szocialista Párt tagja – szintén elítélte az esetet és az állami tv-nek a következőket nyilatkozta: Mi mélyen elítéljük ezt az esetet, amely erőszakos volt és semmi köze sincs ahhoz a forradalomhoz, amelyet Hugo Chávez kormánya meghirdetett”. Közölte, hogy a bűnügyi szervek a nyomozást lefolytatatják és át fogják adni az ügyet az ügyészségnek. Blanca Ekhout információ ügyi miniszter is csatlakozott kollégájához, és elítélte a Globovisón megtámadását. 

A Globovisión azokhoz az ellenzéki médiákhoz tartozik, akik előkészítették a Chávez elleni puccsot 2002-ben. Azóta is sokan bírálják műsorpolitikája miatt, mivel szándékosan hibás információkat és manipulált híradásokat sugároz. A Globovisión tulajdonosai ellen több büntetőeljárás indult adójogszabályok súlyos megsértése miatt. 

Az Unión Popular Venezolana (UPV) egy kicsi baloldali formáció, amely a bolivári táborhoz tartozik. Az ő aktivistái támadták meg a tv központját. Már tavaly óta nézeteltérések vannak a bolivári mozgalom többsége és az UPV vezetése között, ennek a mozgalomnak a módszerei miatt. Néha-néha már úgy tűnik, mintha akcióival a jobboldali ellenzék malmára akarná hajtani a vizet. Ez a támadás is ilyen volt.