Venezuela lesz az első ország, amelybe hivatalos látogatást tesz Raúl Castro, kubai államfő azóta, hogy átvette az ország irányítását. Ezt Hugo Chávez jelentette be szerdán Caracasban.

raul_chavez.jpg„Nagyon örülök, hogy elmondhatom önöknek, hogy Raúl Castro, mint kubai államfő Venezuelába fog látogatni. Őt sok országba meghívták, többek között Brazíliába, Kínába, Oroszországba, de Raúl mielőtt meglátogatna más országokat, elsőként ide, Caracasba akar jönni, mint Kuba elnöke” – mondta Chávez. 

A következő napokban fogják a látogatás pontos időpontját nyilvánosságra hozni – fejezte ki örömét a venezuelai elnök. „Innen küldjük üdvözletünket Raúlnak, a Kubai Köztársaság elnökének és Fidelnek is, aki a kubai forradalom vezetője, a mi vezetőnk is, az elvtársunk is” – mondta Chávez egy caracasi gyűlésen és kérte a résztvevőket, hogy kubai barátainak egy nagy tapsot küldjenek.  

„Téged itt mindenki szeretettel vár, Téged Raul, a mi Comandanténk, Compañeronk, Elvtársunk, Elnökünk és Barátunk!” – zárta szavait Chávez. 

Chávez ugyanakkor cáfolta a nemzetközi média állításait, miszerint Kuba és Venezuela kapcsolatai válságba kerültek, mivel Raúl előbb Brazíliába akart látogatni és csak utána Venezuelába…