Evo Morales bolíviai elnök tegnapelőtt lelkesen számolt be a Twitteren az amerikai elnökjelölttel, Bernie Sandersszel való találkozásáról.

„Az Egyesült Államok demokrata jelöltjének Bernie Sandersnek antikapitalista álláspontja lenyűgözött” – kezdte a Twitter-üzenetét Morales. „Azt javaslom, hogy vigyázzon magára” – zárta szavait a bolíviai elnök, vélhetően a Wall Streeten székelő fenyegető kapitalista imperialista erőkre utalva, amelyeket Sanders gyakran ostoroz a beszédeiben.

A Vatikánban találkozott egymással Morales és Sanders - Fotó: Reuters

A két baloldali vezető egy vatikánvárosi konferencián találkozott egymással, amelynek témája a gazdasági igazságosság volt. Sanders „Erkölcsös gazdaság” címmel mondott beszédet a rendezvényen.

„A helyzet ma rosszabb. 2016-ban a bolygón élő emberek felső egy százalékának nagyobb vagyona van, mint az alsó 99 százaléknak” – mondta a magát demokratikus szocialistának nevező elnökjelölt. „Amikor ilyen keveseknek ilyen sok van, és ilyen sokaknak pedig ilyen kevesük, el kell utasítanunk a modern gazdaság erkölcstelen és fenntarthatatlan alapjait.”

A Twitter-üzenet mellé Morales kirakott egy képet is, amelyen átadja Sandersnek „A tenger könyve” egy példányát, amely Chile Bolívia elleni lépéseit taglalja, amelyekkel megtagadja az andoki országtól a Csendes-óceánhoz való hozzáférést.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság