A városi mezőgazdaságra vonatkozó száznapos terv február 28-án kezdődött nyolc venezuelai városban. A projekttel körülbelül 1.300 embert szeretnének ellátni zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Lorena Freitez városi mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a terv célkitűzései tartozik az is, hogy megtanítsák az embereknek, hogy hogyan kell növényeket termeszteni, hogy felkeltsék az érdeklődésüket a mezőgazdaság iránt.

Összesen mintegy 12 ezer kilométernyi veteményest akarnak létrehozni - Fotó: AVN

Hosszútávon a terményeknek fedezniük kellene a nyolc résztvevő város lakosai teljes élelmiszer-fogyasztásának körülbelül 20 százalékát. A városok a következők: Barcelona, Barquisimeto, Caracas, Los Teques, Maracaibo, Maracay, Mérida és Valencia.

Többek között articsókát, koriandert, újhagymát, padlizsánt, cukkinit, uborkát, paradicsomot, chilit, céklát, paprikát, répát és salátát termesztenek.

A kezdeményezést Nicolás Maduro elnök indította el szocialista támogatókkal, a Mezőgazdasági Minisztérium Fa Missziójának brigádjaival, közösségi tanácsokkal és más társadalmi szervezetekkel, köztük általános és iskolai diákok csoportjaival együtt.

Forrás: teleSUR

Fordította: Latin-Amerika Társaság