Tegnap több tucat taxis tüntetett a Costa Rica-i főváros, San José különböző pontjain, és a közép-amerikai országban szerintük illegálisan működő Uber cég közeledési szolgáltatásának felfüggesztését követelték.

A hivatalos taxisok, akiknek törvényi engedélyük van személyszállítási szolgáltatások nyújtására, azt állítják, hogy az Ubernek nincsen törvényi felhatalmazása erre, számolt be róla a helyi média.

A taxisok komoly fennakadásokat okoztak az elnöki hivatal közelében - Fotó: Laianer Arias/The Tico Times

A La Prensa Libre újság szerint fennakadások voltak a közúti közlekedésben, különösen az elnöki hivatal közelében lévő Zapotéban, mivel az utakat hosszú sorokban taxisok foglalták el.

A taxis felvonulással kapcsolatban a Taxisofőrök Országos Szakszervezetének elnöke, Rubén Vargas tegnapelőtt azt nyilatkozta, hogy ennek a fontos akciónak a célja nem a közúti közlekedés megbénítása, hanem az Uber vállalat elleni békés tiltakozás.

A szakszervezet ragaszkodik hozzá, hogy a kormányzat blokkolja az Uber digitális platformját, amin keresztül kapcsolatba léphetnek a taxisofőrök és az utasok, és büntessék meg azokat az alkalmazottakat, akik a vállalat közlekedési szolgáltatását bonyolítják.

Forrás: Prensa Latina

Fordította: Latin-Amerika Társaság