Nicolás Maduro venezuelai elnök tegnap a bolivári forradalom néhai elnöke, Hugo Chávez munkájának igazi értékeit méltatta, időtlen vezetőnek nevezve őt.

Ő egy gyermek, egy fiatalember, egy felnőtt, katona és parancsnok, fogalmazott Maduro egy Twitter-posztban, amelyben Chávez előtt tisztelgett halálának első évfordulóján. Testvér is volt, apa, de ő testesítette meg mindenekfelett a hazát, mondta.

 

Egy üzenetben kiemelte Chávez vezetését, a nyomot, amit új generációkban hagyott, akiket Maduro felszólított, hogy folytassák a forradalmi folyamatot.

„Attól a pillanattól kezdve, hogy megismertük őt, csatlakoztunk hozzá a forradalom útján, és ő mindig is hű maradt az ország történelméhez és a néphez” – írta Maduro.

Kiemelte Chávez örökségét is a polgári-katonai egység és Simón Bolívar, a Felszabadító (1783-1830) eszméinek megmentésében.

A rák ellen folytatott hónapokig tartó harc után 2013. március 5-én elhunyt Chávez 1999-es hatalomra kerülése óta alapjaiban változtatta meg a venezuelai államot, amelynek komoly hatása volt a társadalomra, és nagyban javította a szegények helyzetét, mondják elemzők.

A Chávez előtti tiszteletadás részeként polgári-katonai parádét rendeztek Venezuelában, amelyen bemutatták az ország a védelmi fegyverzetét, és megemlékeztek a néhai elnökről a végső nyughelyének otthont adó laktanyában is.

Forrás: Prensa Latina