Az egészségügyi szektor tevékenysége prioritást élvez a venezuelai kormánynál, amit jól mutat az a 49 milliárd bolivár (7,7 milliárd dollár), amit 2013-ban rá fordítottak, mondta Francisco Armada egészségügyi miniszter.

A kormánytisztviselő hangsúlyozta, hogy ez a szám a rá fordított források folyamatos emelkedését jelzi, amelynek célja, hogy biztosítsa az egészségügyi szolgáltatásokat a venezuelaiak számára.

 

Ezeknek a lépéseknek a tavalyi évre tett legnagyobb hatásával kapcsolatban az egészségügyi vezérkar alapdokumentumát említette, ami lehetővé teszi az ország különböző pontjain dolgozó kulcsszereplők közötti kapcsolattartást.

A Correo del Orinoco újságnak nyilatkozva a miniszter hozzátette, hogy mikro-missziók is hozzájárultak különböző problémák megoldásához, mert lehetővé tették tizenegy kórház vezetésének megerősítését és nyolcezer fakultatív műtétet hajtottak végre.

A kórházi mikro-misszión keresztül egy sor infrastrukturális munkát kell elvégezni, hogy fejlesszék az egészségügyi létesítményeket a műtők és más kiegészítő szolgáltatások, például a mosodák és a konyhák terén.

Armada emlékeztetett rá, hogy az elmúlt tizenöt évben a kormány több mint nyolcezer új egységet hozott létre, hogy a lakosságot alapellátásban részesítse.

Ezenkívül, 2013-ban végzett az első csoport közösségi orvos, ami azt jelenti, hogy a rendszerbe körülbelül nyolcezer új orvos kapcsolódik be.

Forrás: Prensa Latina